OBLANDE SA GRIZOM Domaća poslastica idealna za proslave, napravite je i impresionirajte svoje goste
Idealna poslastica za proslave
Oblande sa grizom su sitni kolači idealni za slave i proslave, a jednostavno se prave.
Sastojci:
- 250 ml mleka
- 25 kašika šećera
- 3 kocke čokolade za kuvanje
- 9 kašika griza
- 250 g margarina
- 1 pakovanje oblandi
Priprema:
Kako biste napravili ove sitne kolače prvo skuvajte mleko sa šećerom i čokoladom, a kada se sve rastopi ubacite griz i kuvajte, dok se ne zgusne. U vruću smesu ubacite iseckan margarin i dobro mešajte.
Ostavite smesu da se ohladi, ali da ostane mlaka. Podelite je na 4 jednaka dela i filujte oblande. Dobro pritisnite tako što ćete da stavite nešto teško na kolač i ostavite da tako odstoji do sutradan.
Nakon toga isecite na pravougaonike i servirajte. Kolači mogu duže da traju. Uživajte!
Bonus video:
Možda vas zanima:
OBLANDE Brzi i jeftini slavski kolači skupog ukusa, uspevaju svima, a poći će vam voda na usta
Gotove za 15 minuta, a nestaće sa stola čim se postave.
OBLANDE Po starom receptu iz bakine kuhinje, nestaće sa stola odmah
Slavska trpeza ne može da prođe bez njih, a postoje brojni načini pripreme, sa različitim sastojcima. Mi vam donosimo tradicionalni recept, za ovaj neodoljivi slatkiš.
SITNI KOLAČI ZA SLAVU Oblanda sa smokvama i orasima je najbrža i najukusnija posna poslastica
Oblanda sa smokvama i orasima se napravi veoma brzo, a veoma je izdašna i dobićete mnogo štanglica.
OBLANDE Po bakinom receptu, svaki zalogaj je bolji od prethodnog
Oblande su neizostavni deo slavske trpeze. Možete ih praviti posne ili mrsne. Postoji više recepata, a mi vam donosimo onaj tradicionalni. Slatke i mekane, bolje odmah napravite duplu meru.
OBLANDE SA GRIZOM Domaća poslastica idealna za proslave, napravite je i impresionirajte svoje goste
Idealna poslastica za proslave
POSNA TORTA SA BANANAMA Ako ste ljubitelji slakog, a postite, sa ovim receptom nećete pogrešiti!
Lako se priprema, a preukusna je.
VOĆNI TIRAMISU Idealan dezert za dve osobe, napravite ga nekome koga volite
Ostavite tiramisu da se ohladi nekoliko sati ili ga pripremite do dva dana unapred, i desert je gotov
PEČENI UŠTIPCI OD JABUKA Preskočite prženje i uključite rernu, poslastica će biti još ukusnija
Kisela pavlaka zadržava sočnost, dodajući suptilno bogatstvo ukusa
BAKLAVA SA VIŠNJAMA I PLAZMOM Poslastica koju svi obožavaju, uvek se traži parče više!
Ovu verziju baklave svi obožavaju!
Komentari (0)