BAKLAVA Po starom teta Nadinom receptu, bolju do sada niste jeli

Izvor: Ivana Pavlović

09:05

Slatki kutak 0

Fenomenalan desert oduševiće sve koji ga budu probali, zato najbolje stavite duplu meru.

baklava sa pomorandžama
Shutterstock

Potrebno je:

  • 450 g seckanih oraha
  • 1 kašičica mlevenog cimeta
  • 1 pakovanje kora od tankog testa
  • 1 šolja otopljenog butera
  • 1 šolja belog šećera
  • 1 šolja vode
  • pola šolje meda
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 1 kašičica narendane korice limuna

Priprema:

Rernu zagrejte na 175 stepeni. U jednoj posudi pomešajte orahe i cimet. Kore od testa razvucite i prepolovite da odgovaraju veličini pleha. Potom ih pokrijte vlažnom krpom da ne bi isušile.Stavite 2 lista kora na dno pripremljenog pleha, ih pa četkom obilno premažite otopljenim puterom. Pospite 2 do 3 kašike smese od oraha preko njih. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal, završavajući sa oko 6 listova kora. Baklavu isecite oštrim nožem na 4 duge trake, a zatim dijagonalno 9 puta da dobijete 36 rombova. Pecite oko 50 minuta, u rerni zagrejanoj na 175 stepeni. U šerpici napravite preliv od šećera i vode. Kad proključa dodajte med, vanilu i koricu limuna; smanjite temperaturu i krčkajte 20 minuta.

@moja.trpeza Sastojci: • 1 kg oslića • 200 g pšeničnog brašna • 1 kašika vegete • 1 kašika soli Priprema: Oslić isecite na komade, očistite ga i uvaljajte u mešavinu brašna, soli i vegete. Komade zatim poređajte u fritezu na vruć vazduh i pecite 20 minuta na 200°C. Gotov oslić poslužite uz osvežavajuću krompir salatu za savršen obrok! #trpeza #mojatrpeza #fyp #foruyou #foryoupage #foryoupage❤️❤️ #oslic ♬ Food Funk10431 - SonicMusic

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading