BAKLAVA SA MAKOM Mirisna poslastica koja će vas oboriti s nogu, po receptu teta Živke

Ivana Pavlović

09:00

Sezonski recepti 0

Neodoljivi klasik u fenomenalnom spoju sa makom, za sva vremena i prilike.

baklava sa makom
Shutterstock

Potrebno je

  • pola kg kora za pitu
  • 300 g mlevenog maka
  • 4 jaja
  • 1 čaša (od jogurta) ulja
  • 1 čaša šećera
  • 1 čaša jogurta
  • 2 kašike brašna
  • 1 prašak za pecivo

Preliv:

  • 3 šoljice (200 ml) vode
  • 3 šoljice šećera
  • 2 vanilin šećera

Priprema: 
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Umutite jaja sa šećerom pa dodati ostale sastojke. Mazati svaku koru filom (stavljati jednu srednju kutlaču) i ređati jednu na drugu u podmazan pleh. Iseći na kocke i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 40 minuta.
Preliv: Staviti oba šećera i vodu samo da provre, pa ohladiti. Vrelu baklavu preliti hladnim prelivom. Prijatno!

 

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading