BAKLAVA SA MAKOM Mirisna poslastica koja će vas oboriti s nogu, po receptu teta Živke
Neodoljivi klasik u fenomenalnom spoju sa makom, za sva vremena i prilike.
Potrebno je
- pola kg kora za pitu
- 300 g mlevenog maka
- 4 jaja
- 1 čaša (od jogurta) ulja
- 1 čaša šećera
- 1 čaša jogurta
- 2 kašike brašna
- 1 prašak za pecivo
Preliv:
- 3 šoljice (200 ml) vode
- 3 šoljice šećera
- 2 vanilin šećera
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Umutite jaja sa šećerom pa dodati ostale sastojke. Mazati svaku koru filom (stavljati jednu srednju kutlaču) i ređati jednu na drugu u podmazan pleh. Iseći na kocke i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 40 minuta.
Preliv: Staviti oba šećera i vodu samo da provre, pa ohladiti. Vrelu baklavu preliti hladnim prelivom. Prijatno!
Možda vas zanima:
BAKLAVA SA MAKOM Mirisna poslastica koja budi magiju iz 1001 noći, po dugo čuvanom receptu
Još sočnija od one klasične.
BAKLAVA SA MAKOM Klasik koji nikad ne izlazi iz mode, ukusa koji priča priče
Očaravajuća poslastica za prave sladokusce i one izbirljive.
STARI BOSANSKI RECEPT ZA BAKLAVU SA MAKOM Upije sav sirup i nije nimalo slatka
Savršena za praznike i sve bitne događaje.
BAKINA SOČNA BAKLAVA SA MAKOM Mekana kao duša, a nije preslatka
Super ide uz šoljicu kafe.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)