POSNE RUSKE KAPE Mirisni kolačići sa kokosom i čokoladom koji nimalo ne zaostaju za originalom
Kolači koji će ukrasiti svaku slavsku trpezu, po receptu bez mane.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

ZABORAVITE NA KLASIČAN ČIZKEJK Ova verzija sa pistaćima menja pravila igre
Vredan svakog truda da ga napravite, a uživaćete u svakom zalogaju.

LEDENE KOCKE Osvežavajući kolač koji u isto vreme i ledi i sladi, po receptu bez mane
Kremast i čokoladan, nećete moći da prestanete da ga jedete.

EGIPATSKI KOLAČ Desert sa medom i bademom koji se topi u ustima
Drugačiji i ukusan, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

STARINSKI KOLAČ SA ORASIMA Klasik koji nikad ne izlazi iz mode
Sočan i mekan, a med mu daje poseban šmek.
Za koru:
- 220 g brašna
- 10 kašika šećera
- 1 prašak za pecivo
- 200 ml kisele vode
- 50 ml ulja
- 2 pune kašike kakaoa
Za fil:
- 520 ml sojinog mleka
- 220 g šećera
- 2 vanilina šećera
- 3 kašike gustina
- 3 kašike brašna
- 260 g margarina
Za glazuru:
- 120 g posne čokolade
- 3 kašike ulja
- kokos za valjanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, šećer, prašak za pecivo, kiselu vodu, ulje i kakao. Pomešajte žicom za mućenje pa izlijte u pleh obložen pek papirom. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom pa pecite 15 minuta. Napravite još jednu koru.Nakon što se prohlade čašom izvadite 48 krugova. Pomešajte mleko sa šećerima pa pustite da provri. Dodajte ostatak mleka pa umutite brašno i gustin, pa dodajte u vrelo mleko. Nakon što se prohladi pomešajte ga sa umućenim margarinom. Filujte kape sa pripremljenim filom. Stavite kašičicu fila na jedan krug pa preklopite sa drugim. Premažite filom sa bočne strane pa valjajte u kokos. Čokoladu sa uljem otopite pa sipajte po kašičicu na svaku kapu. Pustite da se prohlade.

BLONDI Jednostavan kolač skupog ukusa za dane kada nemate vremena
Pravi se lako, a pojede odmah.

KOMISBROT SA KIKIRIKIJEM Klasičan slatkiš u još slasnijem izdanju, a super ide uz čaj ili kafu
Sladak i slasan desert, prste da poližete.

BELA TORTA SA MALINAMA Prepuna je fila i bogatog ukusa, za sve svečanosti
Kremasta poslastica kao osmišljena za proleće.

NAJLAKŠI RECEPT ZA POSNU KEKS TORTU SA PUDINGOM Jednostavnije od ovoga ne može
Pravi se lako, a pojede brzo.

PEČENI KOLAČ OD SIRA Savršen desert za svaku priliku
Sočan i lagan, ukusa koji priča priče.
Komentari (0)