KESTEN TORTA Brza nepečena poslastica kao savršena za hladne zimske dane, prste da poližete
Fenomenalna poslastica odlično se slaže sa šoljom kafe.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

KESTEN TORTA Fenomenalna poslastica sa glavnom jesenjom namirnicom, ukusa koji priča priče
Kremasta i izdašna, najbolje odmah stavite duplu meru.
SUZANINA PRINCES VANILA TORTA SAVRŠENA ZA USKRS Očaravajuća poslastica bogatog ukusa za pravo uživanje
Napravite ovu raskošnu poslasticu po receptu Suzane Golubović iz Niša.

ČUVENA ESTERHAZI TORTA Raskošna poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a neponovljivog ukusa
Očaravajuća i ukusna, uzećete parče više.

POSNA TIRAMISU TORTA Savršen spoj palačinki i kafe, ukusa koji budi sva čula
Fenomenalna poslastica za dane Uskršnjeg posta.
- 6 jaja
- 6 kašika brašna
- 6 kašika šećera
- 2 kašike čokolade u prahu
- 3 dl čokoladnog mleka
- 500 g kesten pirea
- 250 g putera
- 250 g šećera u prahu
- 3+2 dl slatke pavlake
- 100 g čokolade
Priprema:
Odvojite belanca od žumanca pa umutite sa 2 kašike šećera u čvrst sneg. Zasebno umutite žumanca sa preostalim šećerom. Sjedinite varjačom sa šamom od belanaca. Umešajte brašno i čokoladu pa polako promešajte. Pleh obložite papirom za pečenje pa izlijte pripremljenu smesu.Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prohlađenu koru presecite uzdužno na 3 dela. Čokoladnim mlekom poprskajte kore. Puter umutite šećerom u prahu pa umešajte kesten pire. Mutite mikserom. Zasebno umutite slatku pavlaku u čvrst šlag pa polako sjedinite sa kesten filom. Trećinom fila premažite prvu koru pa preklopite drugom. Zatim nanesite drugu trećinu fila i prekrijte trećom korom. Premažite tortu od gore pa premažite otopljenom čokoladom sa 2 ili 3 kašike ulja. Na kraju, dekorišite umućenom slatkom pavlakom.

ROZEN TORTA SA MAKOM Očaravajuća poslastica ukusa koji priča priče, za pravo uživanje
Neodoljiva torta nestaće sa stola odmah.

KUGLOF SA KOKOSOM Mirisni desert koji budi uspomene na dane letovanja
Mekan i sladak, nećete moći da prestanete da ga jedete.


DUNAVSKI TALASI Kremasti desert sa višnjama od kog će vam poći voda na usta
Sočan i kremast voćni kolač.

NEODOLJIVI EKLERI SA KAFOM Savršeni spoj deserta i omiljenog napitka, za pravo uživanje
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
Komentari (0)