ČIZKEJK SA PISTAĆIMA Fenomenalni desert neodoljivog ukusa, za sve prilike
Kolač bez mane raspametiće i one koji ne vole slatko.
Potrebno je:
- 4 jaja
- 4 kašika šećera
- 5 kašika brašna
- 300 g mlevenih pistaća
- Za krem:
- 500 g švapskog sira
- 300 g šećera u prahu
- 2 kašičice meda
- 2 kesice šlaga
- 50 ml mleka
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Pistaće operite od soli, pa ih osušite i sameljite. Belanca odvojite od žumanaca. Zatim penasto umutite žumanca ps im dodajte brašno. Umutite belanca u čvrst sneg, pa im umešajte kašiku po kašiku šećera. Mutite sve dok ne dobijete kompaktnu smesu, pa umešajte belanca u žumanca. Lagano sjedinite pa dodajte mlevene pistaćima. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Nakon što se kora prohladi, ostavite na podmetaču pa kalup sa štipaljkom vratite oko kore. Šlag umutite sa mlekom. Zasebno umutite ostale sastojke pa ih sjedinite sa šlagom. Sipajte u podmazan kalup preko kore pa ostavite u frižideru bar šest sati. Dekorišite kolač seckanim pistaćima.
Možda vas zanima:
PAMUK KOLAČ OD 3 SASTOJKA Verovatno najmekša poslastica na svetu, a uspeva SVIMA!
Sočan i mekan, nestaće sa stola odmah.
BELE KOCKE SE TOPE U USTIMA Prepune keksa i čokolade, i dupla mera će biti malo
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
EGIPATSKI KOLAČ BUDI SVA ČULA Prepun meda i badema, a sve se samo pomeša i peče
Nema ko vam neće tražiti recept.
BLONDI Savršen za iznenadne goste, biće gotov dok pristavite kafu
Napravi se lako, a pojede brzo.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)