ČIZKEJK SA PISTAĆIMA Fenomenalni desert neodoljivog ukusa, za sve prilike
Kolač bez mane raspametiće i one koji ne vole slatko.
Potrebno je:
- 4 jaja
- 4 kašika šećera
- 5 kašika brašna
- 300 g mlevenih pistaća
- Za krem:
- 500 g švapskog sira
- 300 g šećera u prahu
- 2 kašičice meda
- 2 kesice šlaga
- 50 ml mleka
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Pistaće operite od soli, pa ih osušite i sameljite. Belanca odvojite od žumanaca. Zatim penasto umutite žumanca ps im dodajte brašno. Umutite belanca u čvrst sneg, pa im umešajte kašiku po kašiku šećera. Mutite sve dok ne dobijete kompaktnu smesu, pa umešajte belanca u žumanca. Lagano sjedinite pa dodajte mlevene pistaćima. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Nakon što se kora prohladi, ostavite na podmetaču pa kalup sa štipaljkom vratite oko kore. Šlag umutite sa mlekom. Zasebno umutite ostale sastojke pa ih sjedinite sa šlagom. Sipajte u podmazan kalup preko kore pa ostavite u frižideru bar šest sati. Dekorišite kolač seckanim pistaćima.
Možda vas zanima:
KOH Sočan kolač po starom receptu, oduševiće i one izbirljive
Kolač sa mlekom po starom teta Nadinom receptu.
OČARAVAJUĆI KOLAČ SA MAKOM Slatkiš bez mane koji uspeva i početnicima
Sočan i sladak, oduševiće i one izbirljive.
BAKIN KOLAČ Desert mekan kao duša, vraća u dane detinjstva
Po starom receptu, vraća u dane detinjstva.
ŠAMPITA Kolač koji budi nostalgiju na dane detinjstva, iz bakine kuhinje
Kolač kao osmišljen za slavsku trpezu, po receptu bez mane.
ŠEHEREZADA TORTA Nepečena neodoljiva poslastica koja priča priču iz 1001 noći, za pravo uživanje
Poslastica ukusna kao da ste se trudili satima.
NEODOLJIVI BRAUNI OD SAMO 2 SASTOJKA Desert za iznenadne goste, ukusa koji priča priče
Fenomenalan desert ukusa kao da ste pravili satima.
ŠTRUDLA SA ORASIMA Starinska poslastica iz bakine kuhinje, koja budi sva čula
Mirisna i slatka, uzećete parče više.
RUM KUGLICE Sitni kolači nestaće sa stola odmah, za prave sladokusce
Lako se prave, a prve se pojedu.
ČOKOLADNI TIRAMISU Fenomenalni desert na drugačiji način
Slatkiš bez premca, po receptu bez mane.
Komentari (0)