ČIZKEJK SA PISTAĆIMA Fenomenalni desert neodoljivog ukusa, za sve prilike

Ivana Pavlović

15:42

Slatki kutak 0

Kolač bez mane raspametiće i one koji ne vole slatko.

čizkejk sa pistaćima
Shutterstock

Potrebno je:

  • 4 jaja 
  • 4 kašika šećera
  • 5 kašika brašna
  • 300 g mlevenih pistaća
  • Za krem:
  • 500 g švapskog sira
  • 300 g šećera u prahu
  • 2 kašičice meda
  • 2 kesice šlaga
  • 50 ml mleka

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Pistaće operite od soli, pa ih osušite i sameljite. Belanca odvojite od žumanaca. Zatim penasto umutite žumanca ps im dodajte brašno. Umutite belanca u čvrst sneg, pa im umešajte kašiku po kašiku šećera. Mutite sve dok ne dobijete kompaktnu smesu, pa umešajte belanca u žumanca. Lagano sjedinite pa dodajte mlevene pistaćima. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Nakon što se kora prohladi, ostavite na podmetaču pa kalup sa štipaljkom vratite oko kore. Šlag umutite sa mlekom. Zasebno umutite ostale sastojke pa ih sjedinite sa šlagom. Sipajte u podmazan kalup preko kore pa ostavite u frižideru bar šest sati. Dekorišite kolač seckanim pistaćima.

@moja.trpeza Kako pripremiti savršen posni pasulj Sastojci: 300g pasulja 200g šargarepe 100g crnog luka 100g praziluka 150ml paradajz sosa So, biber Ulje 1 kašičica sode bikarbone Priprema: 1. Pasulj skuvajte u prvoj vodi da se dobro opere, a zatim prebacite u drugu vodu sa kašičicom sode bikarbone i kuvajte dok ne omekša. 2. U međuvremenu, sitno iseckajte šargarepu, crni luk i praziluk, pa ih dinstajte na ulju dok ne omekšaju. 3. Dodajte "paradajz sos,so i Biber" i dinstajte još nekoliko minuta. 4. Kada je pasulj skuvan, procedite ga i prebacite u posudu za serviranje, pa prelijte umakom od povrća. 5. Poslužite i uživajte u savršenom posnom pasulju! Ovaj skraćeni recept je brz i jednostavan za pripremu. #mojatrpeza #trpeza #kuhinja #viral #fyp #fyp #fypシ゚ ♬ original sound - Moja Trpeza

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading