RUM KUGLICE Sitni kolači nestaće sa stola odmah, za prave sladokusce

Ivana Pavlović

17:42

Slatki kutak 0

Lako se prave, a prve se pojedu.

rum kuglice
Shutterstock

Potrebno je:

  • 300 g mlevenog keksa
  • 250 g margarina
  • 200 g šećera u prahu
  • 6 kašika ruma
  • 100 g čokolade za mešenje

Za glazuru:

  • 150 g čokolade za mešenje
  • 7 kašika ulja

Priprema

Zamesite rukom margarin sa šećerom u prahu. Polako umešajte keks, rum i otopljenu čokoladu. Oblikujte kuglice pa ostavite da se stegnu. Pripremite glazuru pa njome prelijte kuglice. Pustite da se čokolada stegne. Zatim stavite u papirne korpice. 
 

 

@moja.trpeza Schwarzwald Bela torta Sastojci: Za kore: 6 jaja 150g šećera 60g brašna 2 kašičice cimeta 60g gustina 60g kakaa 1 kesica praška za pecivo 5 kašika likera od višnje Za fil: 350g očišćenih višanja 5 kašika šećera 2 kašičice likera od višnje 200g bele čokolade 100g crne čokolade 2 pudinga od maline Za dekoraciju: 500ml šlaga kreme 200g crne čokolade 100g kokosa Priprema: 1. Kore: Odvojite belanca i žumanca. Umutite belanca u čvrst sneg. Žumanca pomešajte sa šećerom, pa dodajte brašno, gustin, kakao, prašak za pecivo, cimet i liker od višnje. Dodajte belanca i pažljivo sjedinite. Smesu sipajte u pleh obložen papirom za pečenje i pecite na 180°C, 25-30 minuta. Ostavite da se ohladi, pa koru isečete na tri dela. 2. Fil: U šerpi pomešajte višnje, šećer, liker i sok od višnje. Kuvajte dok višnje ne omekšaju. Pomešajte pudinge sa malo hladne vode, pa dodajte u vrele višnje i kuvajte dok se fil ne zgusne. Podelite fil na tri dela i nanesite ga na svaku koru dok je još vruć. Ostavite da se ohladi. 3. Čokolada: Istopite belu i crnu čokoladu i prelijte preko stegnutog fila. Ostavite da se dobro stegne. 4. Dekoracija: Umutite šlag krem i premažite svaku koru. Ukrasite tortu sa rastopljenom čokoladom i kokosa po želji. Torta je spremna za uživanje! #trpeza #mojatrpeza #fy #fyp #fyppppppppppppppppppppppp #viral #viralvideo #viraltiktok #kitchen #recepie #cake ♬ Cooking Time - Lux-Inspira

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading