ČOKOLADNA PICA Neodoljiva i slatka, za lepo porodično okupljanje

Ivana Pavlović

16:00

Slatki kutak 0

Italijanski klasik na drugačiji način.

čokoladna pica
Shutterstock

Potrebno je:

  • 300 g brašna
  • 150 ml mlake vode
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 3 kašike ulja
  • 1 prstohvat soli

Za nadev:

  • 100 g čokolade
  • 50 g krema
  • 1 šolja mleka
  • po želji mlevenih oraha

Priprema

Rernu zagrejte na 250 stepeni. Prvo umesite testo. U činiju stavite brašno, prašak za pecivo, vode i soli i rukom umesite testo. Zatim ga oklagijom razvijte i stavite u pleh. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni 15 minuta na 250 stepeni. Kada je testo gotovo, umotajte ga u vlažnu krpu i pustite da odstoji pet do deset minuta. Za to vreme, rastopite čokoladu u mleku (treba biti gušći sos), onda tu čokoladu pomešajte sa kremom i premažite testo. Pospite ga mlevenim orasima i na kraju dodajte još malo čokolade preko pice. Bon appetit!

@moja.trpeza Čija puding: Zdrav i ukusan desert Sastojci: 50g čije 150g ovsenih pahuljica 100ml bademovog mleka 200ml voćnog jogurta 2 banane Priprema: 1. Čiju sipajte u čaše, prelijte mlakom vodom i ostavite da nabubri 10 minuta. 2. Nakon toga, ocedite čiju i pomešajte je sa ovsenim pahuljicama i bademovim mlekom. 3. Iseckajte banane, a zatim složite red banane, red čije sa ovsenim pahuljicama, pa red voćnog jogurta. 4. Ponovite slojeve po želji i ukrasite po svom ukusu. Za nekoliko minuta, uživajte u zdravom pudingu! #trpeza #mojatrpeza #fy #fyp #fyppppppppppppppppppppppp #viral #viralvideo #viraltiktok #kitchen #recepie #chia #chiapudding ♬ original sound - Moja Trpeza

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading