ČIZKEJK SA MALINAMA Kremasti desert u savršenom spoju, uzećete parče više
Neodoljivi desert savršen za iznenadne goste.
Potrebno je:
Za koru:
- 200 g mlevenog keksa
- 120 g maslaca
- 4 kašike mleka
Za beli fil:
- 250 g neutralnog sira
- 100 ml slatke pavlake
- 1 kesica želatina
- 150 g bele čokolade
Za fil s malinama:
- 250 g neutralnog sira
- 100 ml pavlake za šlag
- 350 g malina
- 2 kašike vode
- 40 g šećera u prahu
- 1 kesica želatina
Priprema:
Pomešajte mleveni keks, maslac i mleko da dobijete kompaktnu smesu. Koru utisnite u pleh za pečenje pa lepo poravnajte. Zatim ostavite u frižideru dok pravite fil. U šerpu sa vodom i šećerom stavite maline pa zakuvajte. Mešajte dok sva tečnost ne ispari, pa izgnječite štapnim mikserom. Zatim pomešajte pavlaku sa krem sirom, pa umešajte polovinu sosa od malina i želatin. Zatim lagano umutite da se sve sjedini. Nanesite preko kore, pa vratite u frižider. Nakon što se stegne prelijte sosom od malina pa vratite u frižider. Za beli fil, razmutite želatin sa vodom pa pustite da nabubri. Otopite čokoladu na pari, pa umutite krem sir i pavlaku da dobijete čvrsti šlag. Zatim pomešajte sa čokoladom pa dodajte i želatin. Izlijte u kalup, pa lepo poravnajte i sve vratite u frižider na 2-3 sata. Dekorišite po želji sa malo boičastog voća.
Možda vas zanima:
DUBAI ČIZKEJK Još popularniji od čokolade, a savršen za sve bitne događaje
Svaki zalogaj je raj za nepca.
LIMUN ČIZKEJK Nema paljenja šporeta, a i dupla mera će biti malo koliko je ukusan
Sočan i kremast, svaki zalogaj je raj za nepca.
ČIZKEJK U ČAŠI Brzi desert savršen za dolazak iznenadnih gostiju, a božanstvenog ukusa
Pravi se lako, a pojede brzo.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)