TORTA KRALJICE NATALIJE Poslastica po originalnom receptu, koja se i danas služi Domu Jevrema Grujića
Poslastica nastala 1888.godine, u savršenom čokoladnom spoju sa marmeladom.
Za koru:
- 150 g crne čokolade
- 1 kašika mleka
- 6 jaja
- 150 g šećera
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 150 ml ulja
- 150 g brašna
Za premaz:
- 150 g marmelade
Za glazuru:
- 200 ml slatke pavlake
- 250 g crne čokolade
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Belanca odvojite od žumanca. Onda belanca umutite u čvrst šne, a žumanca sa šećerom. Otopite čokoladu na pari, pa je dodajte sa uljem u smesu sa žumancima. Dodajte šne, prašak za pecivo i brašno. Zatim sjedinite sastojke, pa izlijte smesu u pleh obložen pek papirom. Pecite 40 do 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Izvadite prohlađenu koru pa je presecite uzdužno na 2 jednaka dela. Jednu koru i ivice premažite marmeladom, pa preklopite drugom. Čokoladu otopite sa slatkom pavlakom, pa premažite tortu tom glazurom. Bon appetit!
Možda vas zanima:
LIMUN TORTA Poslastica u kiselkasto-slatkom spoju koja pomera granice dobrog ukusa, za one izbirljive
Fenomenalna poslastica raspametiće i one izbirljive.
ZAHER TORTA PO ORIGINALNOM RECEPTU U savršenom spoju čokolade i džema od kajsije
Čuvena poslastica ima i svoj dan koji se obeležava 5.decembra.
TORTA SA PIŠKOTAMA Neodoljiva poslastica oduševiće sve slatkoljupce, a slatka i preukusna
Fenomenalna poslastica jednostavno se pravi, a svaki zalogaj je raj za sladokusce.
MOSKVA ŠNIT Očaravajuća voćna poslastica sa ananasom, za pravo uživanje
Fenomenalna poslastica pomera granice dobrog ukusa, za sve svečane prilike.
ČISTO SAVRŠENSTVO Rimljanka, kremasta torta bogatog ukusa
ČISTO SAVRŠENSTVO Rimljanka, kremasta torta bogatog ukusa
RUSKA TORTA KOJA JE OSVOJILA DOMAĆICE U SRBIJI Napravite Medovik i svekrva će vam pozavideti
Prema istorijskim podacima, medovik tortu osmislio je mladi kuvar na ruskom dvoru još u 18. veku kako bi impresionirao caricu Elizabetu Aleksejevnu.
GOTOVE ZA 15 MINUTA Pahuljaste krofne se tope u ustima, prave se za čas i smažu još brže, ljubav na prvi zalogaj
Male krofne sa lagano hrskavom i zlatno-smeđom spoljašnjošću, posute šećerom, i mekanom, pahuljastom unutrašnjošću...
SLATKO SAVRŠENSTVO Kolač sa orahom i belom čokoladom, totalno će vas raspametiti
Ovaj kolač svako treba isprobati, jer je sočan, ukusan, topi se u ustima
Komentari (0)