TIRAMISU U ČAŠI Desert za iznenadne goste koji se topi u ustima, a uspeva baš svima
Napravi se lako, a pojede još brže.

Potrebno je:
- 3 žumanceta
- 100 g šećera
- 300 g maskarpone sira (umesto njega možete koristiti i svež krem sir)
- 2 vanil šećera
- 300ml slatke pavlake
- 300 g piškota
- 100 ml kafe bez šećera (turska ili nes)
- malo kakao praha za ukrašavanje
Priprema:
Žumanca umutite sa šećerom pa ih skuvajte na pari. Nakon što se prohladi polako umešajte sir sa šećerima, da dobijete kompaktnu smesu. Zasebno mikserom umutite slatku pavlaku pa dodajte u smesu od sira i žumanaca. Dodajte i kakao da se sve sjedini. Zatim umačite piškote u skuvanu kafu. U čaše izmrvite piškote natopljene kafom pa premažite sloj fila. Pospite sa malo kakaoa. Ostavite desert bar pola sata u frižideru.
Možda vas zanima:

TIRAMISU U ČAŠI ZA PRAVO ZADOVOLJSTVO Gotov za 15 minuta, a idealan za iznenadne goste
Neodoljivi kolač na malo drugaliji način, za sve ljubitelje kafe.

TIRAMISU Italijanski klasik sa kafom za prave ljubitelje slatkiša i omiljenog napitka
Sočan, aromatičan, lako se pravi… Zato je jedan od najomiljenijih italijanskih deserata u svetu. U prevodu „tiramisu“ znači „oraspoloži me“, a naziv je dobio zbog kafe i kakaoa koji sadrže kofein. Originalan kolač je okruglog oblika, ali se odomaćio i četvrtasti. Najteži tiramisu, koji je imao malo više od tri tone, napravljen je u Đemona del Frijuli 2015. godine, a najduži od 273,5 metra su napravili studenti škole kuvanja u Milanu 2019. godine.

TIRAMISU SA JABUKAMA Neodoljivi desert u savršenom voćnom spoju, rajskog ukusa
Italijanski desert na drugačiji način, najbolje stavite odmah duplu meru.

TIRAMISU PO ORIGINALNOM ITALIJANSKOM RECEPTU Savršen spoj slatkiša i omiljenog napitka, za prave kafoljupce
Italijanski klasik savršeno se slaže sa šoljicom kafe.

KNEDLE SA ŠLJIVAMA IZ BAKINE KUHINJE Slatkiš jednostavne pripreme koji budi nostalgiju
Prave se brzo i lako, a mekane kao duša.

TIRAMISU SA PISTAĆIMA Italijanski klasik na drugačiji način, nema ko vam neće tražiti recept
Neodoljiv kolač u sočnom spoju sa kafom i pistaćima.


POSNI UŠTIPCI PUNJENI KREMOM Neodoljivi i slatki, nestaće sa stola odmah
Najbolje služite uz šolju kafe.

MRAMORNI KOLAČ ZA PRAVE SLADOKUSCE Kremast i neodoljiv, pravićete stalno
Interesantnog izgleda, najviše će ga voleti deca.
Komentari (0)