TIRAMISU U ČAŠI Desert za iznenadne goste koji se topi u ustima, a uspeva baš svima
Napravi se lako, a pojede još brže.
Potrebno je:
- 3 žumanceta
- 100 g šećera
- 300 g maskarpone sira (umesto njega možete koristiti i svež krem sir)
- 2 vanil šećera
- 300ml slatke pavlake
- 300 g piškota
- 100 ml kafe bez šećera (turska ili nes)
- malo kakao praha za ukrašavanje
Priprema:
Žumanca umutite sa šećerom pa ih skuvajte na pari. Nakon što se prohladi polako umešajte sir sa šećerima, da dobijete kompaktnu smesu. Zasebno mikserom umutite slatku pavlaku pa dodajte u smesu od sira i žumanaca. Dodajte i kakao da se sve sjedini. Zatim umačite piškote u skuvanu kafu. U čaše izmrvite piškote natopljene kafom pa premažite sloj fila. Pospite sa malo kakaoa. Ostavite desert bar pola sata u frižideru.
Možda vas zanima:
TIRAMISU U ČAŠI Italijanski neodoljivi desert sa kafom, za savršen vikend
Ako volite klasičan tiramisu, ovaj u čaši ćete obožavati.
TIRAMISU U ČAŠI ZA PRAVO ZADOVOLJSTVO Gotov za 15 minuta, a idealan za iznenadne goste
Neodoljivi kolač na malo drugaliji način, za sve ljubitelje kafe.
VANILA TIRAMISU BUDI SVA ČULA Još kremastiji od originala, a po ukusu mu nema ravnog!
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
TIRAMISU Donosimo vam originalni recept za najlepški klasik italijanske kuhinje
Sočan i mirisan, a savršen uz šoljicu kafe.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)