NEODOLJIVI KARAMEL KOLAČ Mekan kao pamuk, a topi se u ustima, nikad kremastiji niste jeli
Desert za pamćenje pravi se lako, a savršenog je ukusa.
Potrebno je:
- 3 kašike šećera
- 3 kapi soka limuna
- 2 jaja
- 60 g šećera
- 250 ml mleka
Dodatno:
- 2 jaja
- 100 g šećera
- 50 g brašna
- malo praška za pecivo
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni.Otopite 3 kašike šećera pa izlijte u manji pleh. Zatim umutite jaja sa mlekom pa prelijte karamel. Zasebno umutite jaja sa šećerom pa umešajte brašno. Potom dobro izjednačite pa dodajte malo praška za pecivo. Ravnomerno sipajte preko mleka pa stavite u drugi, veći pleh, i u njega sipajte pola cm vruće vode. Pecite oko 50 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Potom pokrijte folijom. Na tanjir izvrnite prohlađen kolač.
Možda vas zanima:
BRZI KOLAČ SA CIMETOM SAVRŠEN ZA HLADNE DANE A pravi se maltene sam
Zamiriše cela kuća dok se peče, a super ide uz čaj ili kafu.
KUGLOF SA KARAMELOM IZ BAKINE KUHINJE Mekan, vazdušast i prepun hrskavih oraha
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNO MEDENO SRCE Ovo je najsočniji kolač koji ste ikada probali, a gotov je za pola sata
Ako postite, a jede vam se nešto slatko, evo savršenog kolača koji se brzo pravi, a ukus mu je savršen.
KOH SA MLEVENIM KEKSOM MILUJE NEPCA A savršen za iznenadne goste
Sočan i sladak, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)