ZAHER TORTA PO ORIGINALNOM RECEPTU U savršenom spoju čokolade i džema od kajsije

Ivana Pavlović

17:00

Slatki kutak 0

Čuvena poslastica ima i svoj dan koji se obeležava 5.decembra.

zaher torta
Shutterstock

Potrebno je:

Za koru:

  • 150 g čokolade
  • 150 g putera
  • 150 g kristal šećera
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 6 jaja
  • 30 g šećera u prahu
  • 150 g brašna
  • 50 g oraha
  • 4 kašike ulja

Fil:

  • 500 g džema od kajsija

Preliv:

  • 4 kašike ulja
  • 100 g čokolade za kuvanje

Priprema:

Otopite čokoladu na pari pa pustite da se prohladi. Zasebno umutite puter sa šećerom u prahu pa sjedinite sa prohlađenom čokoladom i promešajte. U prethodno pripremljenu smesu dodajte žumanca a belanca zasebno umutite sa kristal šećerom. Potom dodajte i njih. Umešajte brašno sa praškom za pecivo pa polako sve varjačom sjedinite. Pecite u nauljenom, brašnom posutom plehu. Pecite oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pustite prohlađenu koru da se prohladi pa je presecite da se dobiju 2 kore. Nanesite prvu koru pa premažite džemom od kajsija. Zatim prekrijte drugom korom pa opet premažite džemom od kajsija. Pustite da se prohladi. Zatim otopite sa malo ulja pa prelijte preko torte. Bon appetit!

@moja.trpeza DORUČAK U ČAŠI: Ceđeni sok od narandže i čije Sastojci: 1 narandža 1 kašika čije 1 kašičica meda 1 limun Priprema: U čašu staviti čiju, dodati mlaku vodu i ostaviti da nabubri 10 minuta. U međuvremenu, iscediti sok od narandže i limuna, pa preliti preko čije. Dodati med po ukusu, dobro promešati i ostaviti da se ohladi 1 sat. Uživajte u ovom ukusnom detoks napitku! #trpeza #mojatrpeza #fyp #foryou #foryoupage #fyf ♬ original sound - Moja Trpeza

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading