ZAHER TORTA PO ORIGINALNOM RECEPTU U savršenom spoju čokolade i džema od kajsije
Čuvena poslastica ima i svoj dan koji se obeležava 5.decembra.
Potrebno je:
Za koru:
- 150 g čokolade
- 150 g putera
- 150 g kristal šećera
- 1 kašičica praška za pecivo
- 6 jaja
- 30 g šećera u prahu
- 150 g brašna
- 50 g oraha
- 4 kašike ulja
Fil:
- 500 g džema od kajsija
Preliv:
- 4 kašike ulja
- 100 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Otopite čokoladu na pari pa pustite da se prohladi. Zasebno umutite puter sa šećerom u prahu pa sjedinite sa prohlađenom čokoladom i promešajte. U prethodno pripremljenu smesu dodajte žumanca a belanca zasebno umutite sa kristal šećerom. Potom dodajte i njih. Umešajte brašno sa praškom za pecivo pa polako sve varjačom sjedinite. Pecite u nauljenom, brašnom posutom plehu. Pecite oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pustite prohlađenu koru da se prohladi pa je presecite da se dobiju 2 kore. Nanesite prvu koru pa premažite džemom od kajsija. Zatim prekrijte drugom korom pa opet premažite džemom od kajsija. Pustite da se prohladi. Zatim otopite sa malo ulja pa prelijte preko torte. Bon appetit!
Možda vas zanima:
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
BRZA TORTA SA MALINAMA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
LENINA TORTA SA KAFOM Kremasta i neodoljiva, a nema paljenja šporeta
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
SLADOLED TORTA OD 3 SASTOJKA I ledi i sladi u isto vreme, a gotova za 5 minuta
Kremasta i osvežavajuća, za sve prilike.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)