ČIZKEJK SA POMORANDŽOM Sočni desert ukusa koji priča priče, nema ko vam neće tražiti recept
Fenomenalni desert raspametiće i one izbirljive.
Potrebno je:
- 250 g mlevenog keksa
- 100 g putera
- 50 ml soka ili mleka
- 300 g nemasnog i neslanog krem sira
- 300 g slatke pavlake
- 150 ml ceđenog soka od pomorandže
- 100 ml ceđenog soka od limuna
- 170 g šećera u prahu
- 6 listova belog želatina
- 2 dl proceđenog soka od pomorandže
- 1 kašičica šećera
- 3 lista belog želatina
Priprema:
Mleveni keks pomešajte sa otopljenim puterom i toplim mlekom. Zatim napravite koru pa je utisnite na dno kalupa za čizkejk. Zatim ostavite u frižideru dok pripremate fil. U hladnu vodu potopite želatin pa ostavite 5 do 7 minuta. Zatim zagrejte malo soka od pomorandže pa sklonite sa šporeta i rastvorite želatin u soku.Pomešajte dobro da se želatin ostvari pa dodajte ostatak soka. Zatim pomešajte krem sir, slatku pavlaku i šećer u prahu, pa polako dodajte sok sa rastvorenim želatinom. Zatim stavite na podlogu od keksa pa dobro poravnajte. Ostavite u frižideru da se stegne. Za preliv zagrejte sok od narandže pa dodajte pulpu i rastvoren šećer. Kuvajte dva minuta pa skinite sa ringle. U vrućem soku rastvorite želatin prethodno rastvoren u malo soka pa kuvajte dva minuta. Zatim skinite sa ringle pa u vrućem soku rastvorite želatin prethodno namočen u hladnoj vodi i ocedite.Potom pustite kolač da se prohladi. Voćnim prelivom od narandže prelijte krem pa ostavite u frižideru da se dobro stegne. Prijatno!
Možda vas zanima:
ČIZKEJK SA POMORANDŽOM Aromatični desert koji će vas osvežiti u trenu
Lagan i kremast desert, za prave sladokusce.
DONOSIMO VAM ORIGINALNI RECEPT ZA ČIZKEJK Prosto će se topiti u ustima
Svi ga vole, a priprema je jednostavna.
DONOSIMO VAM ORIGINALNI RECEPT ZA ČIZKEJK Kad ga jednom probate zaboravićete na poslastičarnicu
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
DONOSIMO VAM ORIGINALNI RECEPT ZA ČIZKEJK Savršeni spoj sira, mekane korice od keksa i omiljenog voća
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)