ČIZKEJK SA POMORANDŽOM Sočni desert ukusa koji priča priče, nema ko vam neće tražiti recept

Ivana Pavlović

09:30

Slatki kutak 0

Fenomenalni desert raspametiće i one izbirljive.

čizkejk sa pomorandžom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 250 g mlevenog keksa
  • 100 g putera
  • 50 ml soka ili mleka
  • 300 g nemasnog i neslanog krem sira
  • 300 g slatke pavlake
  • 150 ml ceđenog soka od pomorandže
  • 100 ml ceđenog soka od limuna
  • 170 g šećera u prahu
  • 6 listova belog želatina
  • 2 dl proceđenog soka od pomorandže
  • 1 kašičica šećera
  • 3 lista belog želatina

Priprema:

Mleveni keks pomešajte sa otopljenim puterom i toplim mlekom. Zatim napravite koru pa je utisnite na dno kalupa za čizkejk. Zatim ostavite u frižideru dok pripremate fil. U hladnu vodu potopite želatin pa ostavite 5 do 7 minuta. Zatim zagrejte malo soka od pomorandže pa sklonite sa šporeta i rastvorite želatin u soku.Pomešajte dobro da se želatin ostvari pa dodajte ostatak soka. Zatim pomešajte krem sir, slatku pavlaku i šećer u prahu, pa polako dodajte sok sa rastvorenim želatinom. Zatim stavite na podlogu od keksa pa dobro poravnajte. Ostavite u frižideru da se stegne. Za preliv zagrejte sok od narandže pa dodajte pulpu i rastvoren šećer. Kuvajte dva minuta pa skinite sa ringle. U vrućem soku rastvorite želatin prethodno rastvoren u malo soka pa kuvajte dva minuta. Zatim skinite sa ringle pa u vrućem soku rastvorite želatin prethodno namočen u hladnoj vodi i ocedite.Potom pustite kolač da se prohladi. Voćnim prelivom od narandže prelijte krem pa ostavite u frižideru da se dobro stegne. Prijatno!

@moja.trpeza

Ćureće šnicle u hrskavoj korici Sastojci: 500g Ćurećeg mlevenog mesa 1 jaje 150g prezli 150g crnog luka 1 šargarepa 1 čen belog luka Peršun, so, biber Priprema: Isecite crni luk i šargarepu, prodinstajte na ulju. U posudu stavite mleveno meso, začine, beli luk i dinstanu šargarepu i luk, pa sve dobro promešajte. Ostavite da se ohladi, zatim dodajte prezle i jaje, i formirajte šnicle. Pržite ih u ulju dok ne dobiju hrskavu koricu. Prelijte sa sosom, stavite u vatrostalnu posudu i zapecite na 200°C još 10 minuta. Poslužite! ♬ original sound - Moja Trpeza

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading