LEŠNIK GNEZDA Sitni kolači za sve prilike, koji pomeraju granice dobrog ukusa, a nikad slađe

Ivana Pavlović

10:30

Slatki kutak 0

Neodoljiivi i ukusni, a savršeni za slavsku trpezu.

lešnik gnezda
Shutterstock

Potrebno je:

  • 200 ml vode
  • 200 g kristal šećera
  • 150 g putera
  • 100 g crne čokolade
  • 150 g mlevenih pečenih lešnika
  • 250 g mlevenog keksa
  • krem od čoklade i lešnika
  • 200 g sitno seckanog lešnika

Priprema:

Sipajte vodu u šerpicu u vodu pa dodajte šećer i puter.  Kad krene da se topi pomešajte čokoladu i izmešajte. Lagano kuvajte da baci ključ pa sklonite i dodajte keks i mleveni pečeni lešnik. Ostavite sat vremena na hladnom u frižideru. Rukom oblikujte kuglice približne veličine.Uvaljajte svaku u izmrvljen lešnik pa nežno prstom spljoštite sredinu. Krem ubacite u kesu pa odsecite vrh i dodajte pomalo krema u svako udubljenje. 

@moja.trpeza

Ćureće šnicle u hrskavoj korici Sastojci: 500g Ćurećeg mlevenog mesa 1 jaje 150g prezli 150g crnog luka 1 šargarepa 1 čen belog luka Peršun, so, biber Priprema: Isecite crni luk i šargarepu, prodinstajte na ulju. U posudu stavite mleveno meso, začine, beli luk i dinstanu šargarepu i luk, pa sve dobro promešajte. Ostavite da se ohladi, zatim dodajte prezle i jaje, i formirajte šnicle. Pržite ih u ulju dok ne dobiju hrskavu koricu. Prelijte sa sosom, stavite u vatrostalnu posudu i zapecite na 200°C još 10 minuta. Poslužite! ♬ original sound - Moja Trpeza

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading