SAVRŠENE PALAČINKE Caka je u ovome, biće savršene

Ivana Pavlović

11:20

Slatki kutak 0

Fenomenalne i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.

palačinke
Shutterstock

Potrebno je:

  • 2 šolje brašna
  • 2 velika jaja
  • 2 šolje mleka (možete koristiti i biljnu alternativu)
  • 1/4 šolje ulja (plus dodatno za tiganj)
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • Prstohvat soli
  • 1 kašičica vanilin šećera (po želji)

Priprema:

U jednoj velikoj posudi umutite jaja, pa dodajte mleko i ulje. Promešajte dobro pa dodajte suve sastojke. Zasebno pomešajte brašno, prašak za pecivo, so i vanilin šećer. Polako dodajte suve sastojke sa tečnim pa mešajte dok smesa ne postane glatka. Pustite smesu da odstoji 20 do 30 minuta. Pomoćiće da se gluten opusti i palačinke budu mekše. Na srednjoj temperaturi zagrejte tiganj pa dodajte malo ulja i rasporedite po površini tiganja. Malu količinu smese sipajte u vruć tiganj pa nagnite da se smesa ravnomerno rasporedi. Pržite sve dok se na površini ne pojave mehurići. pa okrenite i pržite još 2 minuta. Palačinke servirajte sa šlagom, voćem, čokoladom. medom.

@moja.trpeza Ukusna i sočna pasta u crvenom sosu Sastojci: 300g paste 100g crnog luka 100g šargarepe 200ml pelat sosa 100g praške šunke Ulje, so, biber Priprema: Iseckajte luk i šargarepu, propržite na ulju. Za to vreme skuvajte pastu 8 minuta. Dodajte seckanu šunku u dinstani luk, prelijte pelat sosom, pa sve dobro promešajte. Dodajte skuvanu pastu, promešajte i poslužite. Uživajte! #trpeza #mojatrpeza #fyp #foryou #foryoupage #fyf ♬ original sound - Moja Trpeza

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading