SAVRŠENE PALAČINKE Caka je u ovome, biće savršene
Fenomenalne i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je:
- 2 šolje brašna
- 2 velika jaja
- 2 šolje mleka (možete koristiti i biljnu alternativu)
- 1/4 šolje ulja (plus dodatno za tiganj)
- 1 kašičica praška za pecivo
- Prstohvat soli
- 1 kašičica vanilin šećera (po želji)
Priprema:
U jednoj velikoj posudi umutite jaja, pa dodajte mleko i ulje. Promešajte dobro pa dodajte suve sastojke. Zasebno pomešajte brašno, prašak za pecivo, so i vanilin šećer. Polako dodajte suve sastojke sa tečnim pa mešajte dok smesa ne postane glatka. Pustite smesu da odstoji 20 do 30 minuta. Pomoćiće da se gluten opusti i palačinke budu mekše. Na srednjoj temperaturi zagrejte tiganj pa dodajte malo ulja i rasporedite po površini tiganja. Malu količinu smese sipajte u vruć tiganj pa nagnite da se smesa ravnomerno rasporedi. Pržite sve dok se na površini ne pojave mehurići. pa okrenite i pržite još 2 minuta. Palačinke servirajte sa šlagom, voćem, čokoladom. medom.
Možda vas zanima:
PALAČINKE SA CIMETOM Jednostavne, brze i sočne, zamirisaće cela kuća
Naprave se brzo, a pojedu odmah.
PALAČINKE SA NARANDŽAMA I MEDOM Poslastica koja se ne odbija, u spoju ukusa koji se pamti
Sočne i mirisne, najbolje odmah stavite duplu meru.
PALAČINKE SA CIMETOM Mekane i vazdušaste, a zamirisaće cela kuća
Desert koji se ne odbija.
MIRISNE PALAČINKE SA KOKOSOM I JAGODAMA Kao osmišljene za proleće, a mekane, vazdušaste i preukusne
Fenomenalne i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)