REFORMA TORTA Klasični recept za nezaboravan dezert
Njena bogata čokoladna struktura i kremasti fil čine je savršenim izborom za svaku priliku, bilo da je u pitanju rođendan, slava, ili jednostavno želja za nečim slatkim
Reforma torta je jedan od najpoznatijih i omiljenih kolača na Balkanu.
Njena bogata čokoladna struktura i kremasti fil čine je savršenim izborom za svaku priliku, bilo da je u pitanju rođendan, slava, ili jednostavno želja za nečim slatkim.
Sa svojom jedinstvenom kombinacijom biskvita, čokolade, i kisele pavlake, reforma torta je pravi izbor za ljubitelje čokoladnih poslastica.
Shutterstock
Sastojci:
Za biskvit:
6 jaja
150 g šećera
150 g brašna
50 g kakao praha
1 prašak za pecivo
100 g otopljenog maslaca
Za kremu:
250 ml kisele pavlake
250 g šećera u prahu
200 g čokolade za kuvanje
100 g prah šećera
1 kašičica vanilin šećera
Za glazuru:
200 g čokolade za kuvanje
100 ml pavlake za kuvanje
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom dok ne postanu penasta.
Dodajte brašno, kakao, prašak za pecivo i dobro promešajte. Na kraju, dodajte otopljeni maslac.
Smesu sipajte u podmazan pleh (26 cm) i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 25-30 minuta. Proverite čačkalicom da li je biskvit pečen.
Ostavite da se ohladi.
Otopite čokoladu za kuvanje na pari ili u mikrotalasnoj. Ostavite da se ohladi.
U posebnoj posudi, umutite pavlaku sa šećerom u prahu i vanilin šećerom.
Dodajte ohlađenu čokoladu i dobro promešajte dok ne dobijete glatku kremu.
Ohladjen biskvit isecite na dva dela.
Na prvi sloj biskvita stavite kremu i poravnajte je. Poklopite drugim slojem biskvita.
Otopite čokoladu za kuvanje sa pavlakom za kuvanje. Kada se sve dobro sjedini, prelijte glazuru preko torte.
Stavite tortu u frižider na nekoliko sati, najbolje je da odstoji preko noći kako bi se svi ukusi sjedinili.
Pre serviranja, tortu isecite na komade i poslužite. Ova čokoladna torta je savršen izbor za sve ljubitelje slatkiša!
BONUS VIDEO:
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)