REFORMA TORTA Klasični recept za nezaboravan dezert

Izvor: Marija Bulić

10:00

Slatki kutak 0

Njena bogata čokoladna struktura i kremasti fil čine je savršenim izborom za svaku priliku, bilo da je u pitanju rođendan, slava, ili jednostavno želja za nečim slatkim

reforma torta
Shutterstock

Reforma torta je jedan od najpoznatijih i omiljenih kolača na Balkanu.

Njena bogata čokoladna struktura i kremasti fil čine je savršenim izborom za svaku priliku, bilo da je u pitanju rođendan, slava, ili jednostavno želja za nečim slatkim.

Sa svojom jedinstvenom kombinacijom biskvita, čokolade, i kisele pavlake, reforma torta je pravi izbor za ljubitelje čokoladnih poslastica.

posna reforma torta Shutterstock
 

Sastojci:

Za biskvit:

6 jaja
150 g šećera
150 g brašna
50 g kakao praha
1 prašak za pecivo
100 g otopljenog maslaca

Za kremu:

250 ml kisele pavlake
250 g šećera u prahu
200 g čokolade za kuvanje
100 g prah šećera
1 kašičica vanilin šećera

Za glazuru:

200 g čokolade za kuvanje
100 ml pavlake za kuvanje

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom dok ne postanu penasta.

Dodajte brašno, kakao, prašak za pecivo i dobro promešajte. Na kraju, dodajte otopljeni maslac.
Smesu sipajte u podmazan pleh (26 cm) i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 25-30 minuta. Proverite čačkalicom da li je biskvit pečen.
Ostavite da se ohladi.

Otopite čokoladu za kuvanje na pari ili u mikrotalasnoj. Ostavite da se ohladi.

U posebnoj posudi, umutite pavlaku sa šećerom u prahu i vanilin šećerom.
Dodajte ohlađenu čokoladu i dobro promešajte dok ne dobijete glatku kremu.

Ohladjen biskvit isecite na dva dela.

Na prvi sloj biskvita stavite kremu i poravnajte je. Poklopite drugim slojem biskvita.

Otopite čokoladu za kuvanje sa pavlakom za kuvanje. Kada se sve dobro sjedini, prelijte glazuru preko torte.

Stavite tortu u frižider na nekoliko sati, najbolje je da odstoji preko noći kako bi se svi ukusi sjedinili.

Pre serviranja, tortu isecite na komade i poslužite. Ova čokoladna torta je savršen izbor za sve ljubitelje slatkiša!

BONUS VIDEO:

Tagovi:

Komentari (0)

Loading