TIRAMISU SA JABUKAMA Neodoljivi desert u savršenom voćnom spoju, rajskog ukusa
Italijanski desert na drugačiji način, najbolje stavite odmah duplu meru.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

POSNI TIRAMISU Italijanski desert koji ni malo ne zaostaje za originalom, a savršeno se slaže sa šoljicom kafe
Fenomenalan desert možete da pravite i kada je post.

TIRAMISU SA JAGODAMA Italijanski desert mekan kao pamuk, savršen uz šoljicu kafe
Čuveni italijanski desert sa piškotama i kafom možete da napravite sa različitim sastojcima.

TIRAMISU U ČAŠI ZA PRAVO ZADOVOLJSTVO Gotov za 15 minuta, a idealan za iznenadne goste
Neodoljivi kolač na malo drugaliji način, za sve ljubitelje kafe.

TIRAMISU Desert sa kafom za prave sladokusce, a pomera granice dobrog ukusa
Sočni desert raspametiće i one izbirljive.
- 2 jabuke
- 3 jaja
- 200 ml soka od jabuke
- 140 g šećera
- 120 g brašna
- 2 kašičice soka od limuna
- 1 prstohvat soli
- 1 kašičica likera od kajsije
Za kremu:
- 125 g mlaćenice
- 125 g jogurta
- 30 g šećera
- 100 ml slatke pavlake
- 2 kašičice likera od jaja
Priprema:
U jednoj posudi penasto umutite jaja, so i šećer. Polako umešajte u brašno. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom pa pecite 7 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zatim ogulite jabuke pa ih naseckajte na kockice i prelijte sokom od jabuke, da omekšaju. Po ukusu dodajte šećer, limunov sok i kajsija liker. Pomešajte mlaćenicu sa šećerom i jogurtom da se dobro sjedini. Zatim umutite slatku pavlaku pa sipajte liker od jaja. Preko testa rasporedite jabuke pa preko nanesite sloj kreme. Ostavite u frižideru da se kolač prohladi.

MARKIZA Nepečena poslastica očaravajućeg ukusa za sve svečane prilike
Lagana i ukusna, gosti će biti oduševljeni.

LEŠNIK BOMBICE Savršena poslastica koja ne zahteva vreme za pripremu
Služite uz kafu.

KARAMEL SUTLIJAŠ Jeftin desert skupog ukusa na kome su odrasle generacije, nema ko ga ne voli
Sočan desert nestaće sa stola odmah.

KEKS TORTA SA BELOM ČOKOLADOM Kremasta poslastica osvaja od prvog zalogaja, a uspeva svima
Pravi se lako, a pojede brzo.

PROLEĆNI MAFINI SA JAGODAMA Apsolutno su neodoljivi, a gotovi za pola sata
Mirisni i sočni, za pravo uživanje.
Komentari (0)