TIRAMISU SA JABUKAMA Neodoljivi desert u savršenom voćnom spoju, rajskog ukusa

Izvor: Ivana Pavlović

10:00

Slatki kutak 0

Italijanski desert na drugačiji način, najbolje stavite odmah duplu meru.

austrijski tiramisu
Shutterstock

Potrebno je:

  • 2 jabuke
  • 3 jaja
  • 200 ml soka od jabuke
  • 140 g šećera
  • 120 g brašna
  • 2 kašičice soka od limuna
  • 1 prstohvat soli
  • 1 kašičica likera od kajsije

Za kremu:

  • 125 g mlaćenice
  • 125 g jogurta
  • 30 g šećera
  • 100 ml slatke pavlake
  • 2 kašičice likera od jaja

Priprema:

U jednoj posudi penasto umutite jaja, so i šećer. Polako umešajte u brašno. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom pa pecite 7 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zatim ogulite jabuke pa ih naseckajte na kockice i prelijte sokom od jabuke, da omekšaju. Po ukusu dodajte šećer, limunov sok i kajsija liker. Pomešajte mlaćenicu sa šećerom i jogurtom da se dobro sjedini. Zatim umutite slatku pavlaku pa sipajte liker od jaja. Preko testa rasporedite jabuke pa preko nanesite sloj kreme. Ostavite u frižideru da se kolač prohladi.

 

Možda vas zanima:

tiramisu

TIRAMISU Italijanski klasik sa kafom za prave ljubitelje slatkiša i omiljenog napitka

11:00

17 februar, 2025

Kulinarski globus

Sočan, aromatičan, lako se pravi… Zato je jedan od najomiljenijih italijanskih deserata u svetu. U prevodu „tiramisu“ znači „oraspoloži me“, a naziv je dobio zbog kafe i kakaoa koji sadrže kofein. Originalan kolač je okruglog oblika, ali se odomaćio i četvrtasti. Najteži tiramisu, koji je imao malo više od tri tone, napravljen je u Đemona del Frijuli 2015. godine, a najduži od 273,5 metra su napravili studenti škole kuvanja u Milanu 2019. godine.

Komentari (0)

Loading