BRZI KEKS KOLAČ SA KAFOM Nije Tiramisu, a otopićete se od slatkoće

Ivana Pavlović

16:00

Slatki kutak 0

Fenomenalan spoj slatkiša i omiljenog napitka u jednom desertu.

kolač sa kafom
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

  • 500 g keksa
  • 3 šoljice kuvane kafe
  • 250 g margarina
  • 500 ml mleka
  • 4 kašike brašna
  • 250 g prah šećera
  • 2 kesice vanilinog šećera
  • 4 žumanca
  • 100 g čokolade

Priprema:

Skuvajte kafu pa je pustite da se ohladi. Umutite žumanca sa vanilinim šećerom pa dodajte brašno i malo mleka. Promešajte. Preostalo mleko stavite na šporet da proključa. U to dodajte smesu i skuvajte kao puding. Zatim, umešajte otopljenu čokoladu pa ostavite da se prohladi. U jednoj posudi umutite margarin sa prah šećerom pa sjedinite sa prohlađenim filom. U kafu umačite keks pa ređajte na poslužavnik ili tacnu pa premažite filom. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sav materijal. Dekorišite kolač šlagom ili po izboru. Bon appetit!

Prava Bosanska pita saveti i tajne Bosanska pita - Brzi recept Sastojci: 700g brašna T-400 400ml vode 2 kašike ulja So Fil: 1kg krompira 3 glavice crnog luka So, biber 200g pavlake Priprema: 1. U posudu staviti brašno, so, ulje, i mlaku vodu. Dobro promešati i formirati 4 loptice. Ostaviti 20 minuta da odstoje. 2. Krompir oguliti i rendati, luk sitno iseckati, začiniti solju i biberom. Ostaviti da se sok ocedi. 3. Svaku lopticu testa razvaljati što tanje, pa urolati i stavljati u nauljenu tepsiju. 4. Peći na 180°C oko 20 minuta. 5. Za preliv: Prokuvati vodu, dodati malo ulja i soli, ohladiti. 6. Kada pita bude skoro pečena, preliti je hladnim prelivom i peći još 10 minuta. 7. Premazati pavlakom i zapeći još 5 minuta. Gotova je savršena Bosanska pita! Saveti su odlični! Ne premesiti testo, ohladiti fond pre nego što preliješ, i obavezno zapeci posle preliva za hrskavost i mekoću. ♬ original sound - Moja Trpeza

Watch on TikTok

Komentari (0)