BRZI KEKS KOLAČ SA KAFOM Nije Tiramisu, a otopićete se od slatkoće

Ivana Pavlović

16:00

Slatki kutak 0

Fenomenalan spoj slatkiša i omiljenog napitka u jednom desertu.

kolač sa kafom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g keksa
  • 3 šoljice kuvane kafe
  • 250 g margarina
  • 500 ml mleka
  • 4 kašike brašna
  • 250 g prah šećera
  • 2 kesice vanilinog šećera
  • 4 žumanca
  • 100 g čokolade

Priprema:

Skuvajte kafu pa je pustite da se ohladi. Umutite žumanca sa vanilinim šećerom pa dodajte brašno i malo mleka. Promešajte. Preostalo mleko stavite na šporet da proključa. U to dodajte smesu i skuvajte kao puding. Zatim, umešajte otopljenu čokoladu pa ostavite da se prohladi. U jednoj posudi umutite margarin sa prah šećerom pa sjedinite sa prohlađenim filom. U kafu umačite keks pa ređajte na poslužavnik ili tacnu pa premažite filom. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sav materijal. Dekorišite kolač šlagom ili po izboru. Bon appetit!

@moja.trpeza

Prava Bosanska pita saveti i tajne Bosanska pita - Brzi recept Sastojci: 700g brašna T-400 400ml vode 2 kašike ulja So Fil: 1kg krompira 3 glavice crnog luka So, biber 200g pavlake Priprema: 1. U posudu staviti brašno, so, ulje, i mlaku vodu. Dobro promešati i formirati 4 loptice. Ostaviti 20 minuta da odstoje. 2. Krompir oguliti i rendati, luk sitno iseckati, začiniti solju i biberom. Ostaviti da se sok ocedi. 3. Svaku lopticu testa razvaljati što tanje, pa urolati i stavljati u nauljenu tepsiju. 4. Peći na 180°C oko 20 minuta. 5. Za preliv: Prokuvati vodu, dodati malo ulja i soli, ohladiti. 6. Kada pita bude skoro pečena, preliti je hladnim prelivom i peći još 10 minuta. 7. Premazati pavlakom i zapeći još 5 minuta. Gotova je savršena Bosanska pita! Saveti su odlični! Ne premesiti testo, ohladiti fond pre nego što preliješ, i obavezno zapeci posle preliva za hrskavost i mekoću. ♬ original sound - Moja Trpeza

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading