BRZI KEKS KOLAČ SA KAFOM Nije Tiramisu, a otopićete se od slatkoće
Fenomenalan spoj slatkiša i omiljenog napitka u jednom desertu.
Potrebno je:
- 500 g keksa
- 3 šoljice kuvane kafe
- 250 g margarina
- 500 ml mleka
- 4 kašike brašna
- 250 g prah šećera
- 2 kesice vanilinog šećera
- 4 žumanca
- 100 g čokolade
Priprema:
Skuvajte kafu pa je pustite da se ohladi. Umutite žumanca sa vanilinim šećerom pa dodajte brašno i malo mleka. Promešajte. Preostalo mleko stavite na šporet da proključa. U to dodajte smesu i skuvajte kao puding. Zatim, umešajte otopljenu čokoladu pa ostavite da se prohladi. U jednoj posudi umutite margarin sa prah šećerom pa sjedinite sa prohlađenim filom. U kafu umačite keks pa ređajte na poslužavnik ili tacnu pa premažite filom. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sav materijal. Dekorišite kolač šlagom ili po izboru. Bon appetit!
Možda vas zanima:
NEODOLJIVI KOLAČ SA KAFOM Savršen spoj deserta i omiljenog napitka, bićete oduševljeni
Mekan i kremast, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
TIRAMISU Donosimo vam originalni recept za najlepški klasik italijanske kuhinje
Sočan i mirisan, a savršen uz šoljicu kafe.
KOLAČ SA KAFOM Kremast i aromatičan, nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Mirisan i sočan, za prave sladokusce.
TIRAMISU Sočan, kremast, mekan kao duša i topi se u ustima, ovako ga prave Italijani!
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)