TIRAMISU Donosimo vam originalan recept za aromatični italijanski kolač
Fenomenalan kolač sa kafom raspametiće i one koji ne vole slatko.
Potrebno je:
- 30 komada piškota
- 4 jaja srednje veličine
- 100 g šećera
- 500 g maskarpone sira
- 300 ml kafe, najbolje da bude espreso
- nezaslađeni kakao prah
- 2 kašike ruma
Priprema:
Skuvajte kafu pa joj dodajte rum. Onda odvojite žumanca od belanca. Umutite belanca u čvrst šne, a zasebno ulupajte žumanca sa šećerom, oko 3 do 5 minuta, dok ne pobele.Pomešajte maskarpone sa žumancima pa polako dodajte belanca i mešajte, sve dok smesa ne postane kremasta. Piškote umačite u kafu pa ređajte. Preko njih nanesite krem. Postupak ponovite pa pospite kakao. Ostavite tiramisu u frižideru bar 3 sata,a najbolje preko noći.
Možda vas zanima:
NEODOLJIVI KOLAČ SA KAFOM Savršen spoj deserta i omiljenog napitka, bićete oduševljeni
Mekan i kremast, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
TIRAMISU Donosimo vam originalni recept za najlepški klasik italijanske kuhinje
Sočan i mirisan, a savršen uz šoljicu kafe.
KOLAČ SA KAFOM Kremast i aromatičan, nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Mirisan i sočan, za prave sladokusce.
TIRAMISU Sočan, kremast, mekan kao duša i topi se u ustima, ovako ga prave Italijani!
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)