TIRAMISU Donosimo vam originalan recept za aromatični italijanski kolač
Fenomenalan kolač sa kafom raspametiće i one koji ne vole slatko.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

MIRISNI TIRAMISU Savršen slatkiš sa kafom koji budi sva čula, po originalnom italijanskom receptu
Ako volite slatkiše i kafu, tiramisu će vam postati novi omiljeni kolač.

TIRAMISU Italijanski klasik sa kafom za prave ljubitelje slatkiša i omiljenog napitka
Sočan, aromatičan, lako se pravi… Zato je jedan od najomiljenijih italijanskih deserata u svetu. U prevodu „tiramisu“ znači „oraspoloži me“, a naziv je dobio zbog kafe i kakaoa koji sadrže kofein. Originalan kolač je okruglog oblika, ali se odomaćio i četvrtasti. Najteži tiramisu, koji je imao malo više od tri tone, napravljen je u Đemona del Frijuli 2015. godine, a najduži od 273,5 metra su napravili studenti škole kuvanja u Milanu 2019. godine.

TIRAMISU SA JABUKAMA Neodoljivi desert u savršenom voćnom spoju, rajskog ukusa
Italijanski desert na drugačiji način, najbolje stavite odmah duplu meru.

SLATKI KOLAČ SA KAFOM Neodoljivi desert koji se topi u ustima, u spoju sa omiljenim napitkom
Ako volite slatkiše, ovaj sa kafom ćete obožavati.
- 30 komada piškota
- 4 jaja srednje veličine
- 100 g šećera
- 500 g maskarpone sira
- 300 ml kafe, najbolje da bude espreso
- nezaslađeni kakao prah
- 2 kašike ruma
Priprema:
Skuvajte kafu pa joj dodajte rum. Onda odvojite žumanca od belanca. Umutite belanca u čvrst šne, a zasebno ulupajte žumanca sa šećerom, oko 3 do 5 minuta, dok ne pobele.Pomešajte maskarpone sa žumancima pa polako dodajte belanca i mešajte, sve dok smesa ne postane kremasta. Piškote umačite u kafu pa ređajte. Preko njih nanesite krem. Postupak ponovite pa pospite kakao. Ostavite tiramisu u frižideru bar 3 sata,a najbolje preko noći.

MARKIZA Nepečena poslastica očaravajućeg ukusa za sve svečane prilike
Lagana i ukusna, gosti će biti oduševljeni.

BANANAMISU Savršen spoj omiljenog kolača i voća, po receptu bez mane
Sočan i sladak, ukusa koji se pamti.

LEŠNIK BOMBICE Savršena poslastica koja ne zahteva vreme za pripremu
Služite uz kafu.

KARAMEL SUTLIJAŠ Jeftin desert skupog ukusa na kome su odrasle generacije, nema ko ga ne voli
Sočan desert nestaće sa stola odmah.

KEKS TORTA SA BELOM ČOKOLADOM Kremasta poslastica osvaja od prvog zalogaja, a uspeva svima
Pravi se lako, a pojede brzo.
Komentari (0)