FENOMENALNI PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo najbolje ide uz kafu ili čaj
Savršen spoj ukusa u aromatičnom pecivu, za sve prilike.
Potrebno je:
- 600 g mekog brašna
- 200 ml toplog mleka
- 40 g svežeg kvasca
- 5 kašika šećera
- 3 kašike istopljenog putera
- 1 čaša (180 ml) kisele pavlake
- 1 prašak za pecivo
- 1 kašičica soli
Za fil:
- 400 g maka
- 5 kašika šećera
- 6 kašika vrućeg mleka
Priprema:
Pomešajte brašno, prašak za pecivo i so. U sredini napravite udubljenje i tu stavite šećer, kvasac i toplo mleko. Pokrijte i ostavite da kvasac nadođe. Zatim dodajte ostale sastojke i umesite testo. Pokrijte krpom i ostavite na toplom mestu da se udvostruči. Premesite testo i oklagijom rastanjite na debljinu prsta (manje od 1 cm). Za fil pomešajte mak, šećer i mleko i namažite testo. Urolajte i isecite na kolutove. Poređajte u pleh obložen pek-papirom i ostavite da stoji pola sata. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne dobiju zlatnobraon boju. Po želji, pre služenja pospite pužiće šećerom u prahu.
Možda vas zanima:
NEODOLJIVI PUŽIĆI SA MAKOM Mirisno pecivo koje super ide uz kafu, za jutro koje se pamti
Mirisni i slatki, savršenog ukusa.
NEODOLJIVI PUŽIĆI SA MAKOM Mirisno pecivo još bolje od onog iz pekare, a mekano kao pamuk
Najbolje služite uz kafu ili čaj.
PUŽIĆI SA MAKOM Mirisno pecivo mekano kao duša koje super ide uz kafu
Sočni i slatki, nestaće sa stola odmah.
NEODOLJIVI PUŽIĆI SA MAKOM Prave se lako, a ukusa koji priča priče
Najbolje služite uz kafu.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)