OČARAVAJUĆI KEKS KOLAČ SA VANILOM Brzi desert koji se topi u ustima, a priprema je tako jednostavna

Ivana Pavlović

16:00

Slatki kutak 0

Fenomenalan desert nestaće sa stola odmah.

brza keks torta
Shutterstock

Potrebno je:

  • 3 jajeta
  • prstohvat soli
  • 50 g kukurznog skroba
  • 150 g šećera
  • 800 ml mleka
  • 10 g vanilinog šećera
  • 70 g maslaca
  • 200 g kokosovih pahuljica
  • 400 g keksa poput pti bera

Priprema:

Jaja pomešajte sa prstohvatom soli pa dodajte kukuruzni skrob i šećer, i dobro umutite. Dodajte mleko u smesu pa promešajte. Sipajte u lonac i kuvajte na maloj vatri uz stalno mešanje, dok se ne zgusne. Nakon što proključa, Kada proključa, kuvajte još minut. Zatim sklonite krem sa ringle pa dodajte puter i vanilin šećer, i mešajte, dok se ne otope. Na dno posude za kolač nanesite  nekoliko kašika krema. Zatim ga rasporedite po posudi pa preko dodajte keks. Preko opet nanesite 1/3 krema, pa preko njega pospite kokosove pahuljice.Dodajte opet sloj keksa, sloj krema, sloj kokosovih pahuljica i ponovite postupak i treći put, završite kokosovim pahuljicama. Prekrijte kolač providnom folijom pa pustite da se prohladi. Ostavite 2 sata u frižideru.Prijatno!

@moja.trpeza Čokolada od pistaćija 🍫 Sastojci: 200g čokolade za topljenje 50g pistaći kreme Dekoracija po želji (indijski orah, badem, gumene bombone) Priprema: 1. Topite čokoladu na pari dok se ne otopi. 2. Pripremite kalup i prelijte otopljenom čokoladom. 3. Preko čokolade sipajte pistaći kremu i napravite šare po želji. 4. Dodajte dekoraciju po izboru (gumene bombone, indijski orah, badem). 5. Stavite u zamrzivač na 15 minuta da se stegne. Brza i jednostavna čokolada, spremna za nekoliko minuta! #mojatrpeza #trpeza #kuhinja #recept #cokolada #viral #viralvideo #fyp #foryou ♬ original sound - Moja Trpeza

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading