LEŠNIK PUSLICE Još slađe od klasičnih, ukusa koji govori 1000 jezika
Fenomenalne i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je:
- 2 belanca
- 100 g šećera
- 150 g oljuštenih lešnika
Priprema:
Rernu zagrejte na 140 stepeniU čvrst sneg umutite belanca pa dodajte šećer i oljuštene pečene lešnike usitnjene u secku. Promešajte dobro pa pleh obložite pek papirom. Onda kašikom ili dekorativnim špricem rasporedite smesu i ređajte u obliku puslica. Pecite puslice 20 ak minuta, u rerni zagrejanoj na 140 stepeni.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)