NEODOLJIVE PUSLICE Vazdušaste i slatke, nestaće sa stola čim se postave
Uživajte u savršenom ukusu.
Potrebno je:
- 4 belanceta
- 1 šolja šećera
- pola kašičice ekstrakta vanile
- prstohvat soli
- kapljica sirćeta
Priprema:
Rernu zagrejte na 120 stepeni. Pleh obložite pek papirom.Umutite belanca da krenu da se penju pa dodajte so i sirće. Mutite dok ne postanu čvrsta i sjajna pa polako dodajte šećer. Zatim umešajte vanilin ekstrakt. Špricem za poslastice pravite male krugove na plehu, sa razmakom između svake puslice. Pecite sat i po do 2, u rerni zagrejanoj na 120 stepeni, dok ne budu spolja suve i hrskave, a iznutra mekane. Potom isključite rernu pa ostavite unutra da se prohlade.
Možda vas zanima:
SLAVICIN VOĆNI KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Lako se pravi, a topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi voćni kolač po receptu Slavice Milojević iz Vranja
SUTLIJAŠ IZ RERNE IZ BAKINE KUHINJE Svakim zalogajem budi nostalgiju
Kremast i neodoljiv, i dupla mera je malo.
VLAŠKI POLJUPČIĆI SE SMAŽU U TRENU Recept zbog kojih komšije nepozvane dolaze na vrata
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
BRZI KOLAČ SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE Sve se samo pomeša i peče, a razvaljuje ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)