NEODOLJIVE PUSLICE Vazdušaste i slatke, nestaće sa stola čim se postave
Uživajte u savršenom ukusu.
Potrebno je:
- 4 belanceta
- 1 šolja šećera
- pola kašičice ekstrakta vanile
- prstohvat soli
- kapljica sirćeta
Priprema:
Rernu zagrejte na 120 stepeni. Pleh obložite pek papirom.Umutite belanca da krenu da se penju pa dodajte so i sirće. Mutite dok ne postanu čvrsta i sjajna pa polako dodajte šećer. Zatim umešajte vanilin ekstrakt. Špricem za poslastice pravite male krugove na plehu, sa razmakom između svake puslice. Pecite sat i po do 2, u rerni zagrejanoj na 120 stepeni, dok ne budu spolja suve i hrskave, a iznutra mekane. Potom isključite rernu pa ostavite unutra da se prohlade.
Možda vas zanima:
SLAVICIN VOĆNI KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Lako se pravi, a topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi voćni kolač po receptu Slavice Milojević iz Vranja
SUTLIJAŠ IZ RERNE IZ BAKINE KUHINJE Svakim zalogajem budi nostalgiju
Kremast i neodoljiv, i dupla mera je malo.
VLAŠKI POLJUPČIĆI SE SMAŽU U TRENU Recept zbog kojih komšije nepozvane dolaze na vrata
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
BRZI KOLAČ SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE Sve se samo pomeša i peče, a razvaljuje ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)