POSNI KOLAČ SA JABUKAMA I MAKOM Fenomenalan desert za sve prilike koji uspeva BAŠ svima
Sočan kolač pogodan je za svečanu trpezu, ali i obične dane kada vam se jede nešto slatko.

Potrebno je:
- 100 g mlevenog maka
- 5 rendanih jabuka
- 1 šolja brašna
- 1 šolja griza
- pola šolje šećera
- 1 šolja ulja
Za glazuru:
- 100 g čokolade za kuvanje
- 100 ml biljne pavlake
- 5 kašika džema po želji
Priprema:
Očistite i narendajte jabuke. Onda dodajtebrašno, ulje, šećer, griz i mak. Dobro sjedinite pa izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite kolač oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Potom premažite džemom. Zagrejte pavlaku do ključanja pa sklonite sa šporeta. Umešajte čokoladu i mešajte sve dok se ne otopi. Glazurom prelijte prohlađen kolač pa pustite da se stegne.
Možda vas zanima:

POSNA KREMPITA Mekana kao duša, a topi se u ustima, ovakvu do sada niste jeli
Sa keksom i pudingom, sočna i ukusna.

POSNI KOLAČ SA JABUKAMA I MAKOM Mirisni desert bogatog ukusa, za savršen petak
Fenomenalan desert nestaće sa stola odmah.

POSNI TIRAMISU Specijalitet italijanske kuhinje koji se topi u ustima
Ako volite kafu, ovaj kolač ćete obožavati.

NEODOLJIVE ČOKO KOCKE Posni kolač mekan kao duša, a uspeva i početnicima
Slatke i kremaste, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.

KINOA BRAUNI Zdrav i ukusan slatkiš savršen za dolazak iznenadnih gostiju
Pravi se lako, a smaže brzo.

MAFIN ČUPAVCI Savršen spoj omiljenih slatkiša u jednom, ukusa koji se ne zaboravlja
Mirisni i sočni, nema ko će im odoleti.

LENJA PITA SA MAKOM Mirisna poslastica koja pomera granice dobrog ukusa, za pravo uživanje
Sočna i slatka, a super ide uz čaj ili kafu.

KREMASTI EKLERI Super idu uz kafu, a tope se u ustima, najbolje odmah stavite duplu meru
Savršeni za sve svečane prilike, gosti će biti oduševljeni.

NEODOLJIVE KROFNICE ZA JUTRO KOJE SE PAMTI Vazdušaste i mekane, pojedu se odmah
Savršene za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.
Komentari (0)