POSNI KOLAČ SA JABUKAMA I MAKOM Fenomenalan desert za sve prilike koji uspeva BAŠ svima
Sočan kolač pogodan je za svečanu trpezu, ali i obične dane kada vam se jede nešto slatko.
Potrebno je:
- 100 g mlevenog maka
- 5 rendanih jabuka
- 1 šolja brašna
- 1 šolja griza
- pola šolje šećera
- 1 šolja ulja
Za glazuru:
- 100 g čokolade za kuvanje
- 100 ml biljne pavlake
- 5 kašika džema po želji
Priprema:
Očistite i narendajte jabuke. Onda dodajtebrašno, ulje, šećer, griz i mak. Dobro sjedinite pa izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite kolač oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Potom premažite džemom. Zagrejte pavlaku do ključanja pa sklonite sa šporeta. Umešajte čokoladu i mešajte sve dok se ne otopi. Glazurom prelijte prohlađen kolač pa pustite da se stegne.
Možda vas zanima:
POSNI KOLAČ SA JABUKAMA I MAKOM Polovina se pojede dok je još u plehu
Sočan desert gotov očas posla.
SVETOGORSKI KOLAČ ZA DANE STROGOG POSTA Ovako ga prave monasi na Hilandaru
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
POSNE ŽERBO KOCKE MILUJU NEPCA Nimalo ne zaostaju za originalom i smažu se u trenu
Savršene za svečanu i slavsku trpezu.
POSNI KOLAČ SA MAKOM I JABUKAMA Sve se samo pomeša i peče, a bolji od svake torte
Lagan i sočan, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)