POSNI KOLAČ SA JABUKAMA I MAKOM Fenomenalan desert za sve prilike koji uspeva BAŠ svima

Ivana Pavlović

13:00

Slatki kutak 0

Sočan kolač pogodan je za svečanu trpezu, ali i obične dane kada vam se jede nešto slatko.

kolač sa makom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 100 g mlevenog maka
  • 5 rendanih jabuka
  • 1 šolja brašna
  • 1 šolja griza
  • pola šolje šećera
  • 1 šolja ulja

Za glazuru:

  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 100 ml biljne pavlake
  • 5 kašika džema po želji

Priprema:
Očistite i narendajte jabuke. Onda dodajtebrašno, ulje, šećer, griz i mak. Dobro sjedinite pa izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite kolač oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Potom premažite džemom.  Zagrejte pavlaku do ključanja pa sklonite sa šporeta. Umešajte čokoladu i mešajte sve dok se ne otopi. Glazurom prelijte prohlađen kolač pa pustite da se stegne. 

@moja.trpeza Čokolada od pistaćija 🍫 Sastojci: 200g čokolade za topljenje 50g pistaći kreme Dekoracija po želji (indijski orah, badem, gumene bombone) Priprema: 1. Topite čokoladu na pari dok se ne otopi. 2. Pripremite kalup i prelijte otopljenom čokoladom. 3. Preko čokolade sipajte pistaći kremu i napravite šare po želji. 4. Dodajte dekoraciju po izboru (gumene bombone, indijski orah, badem). 5. Stavite u zamrzivač na 15 minuta da se stegne. Brza i jednostavna čokolada, spremna za nekoliko minuta! #mojatrpeza #trpeza #kuhinja #recept #cokolada #viral #viralvideo #fyp #foryou ♬ original sound - Moja Trpeza

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading