ČOKOLADNI DESERT IZ ČAŠE Fenomenalan slatkiš koji se pravi lako, a savršen za iznenadne goste
Dodajte šlag ili sladoled i uživajte u desertu.
Potrebno je:
- 4 kašike brašna
- 3 kašike šećera
- 2 kašike kakao praha
- 1/4 kašičice praška za pecivo
- Prstohvat soli
- 3 kašike mleka
- 2 kašike ulja (ili istopljenog putera)
- 1/2 kašičice arome vanile (po želji)
- 1 kašika iseckane čokolade (po želji)
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte brašno, šećer, kakao, prašak za pecivo i so. Onda dodajte mleko, ulje i vanilu, pa dobro promešajte viljuškom dok smesa ne postane glatka.Umešajte komadiće čokolade za bogatiji ukus.Zatim stavite u mikrotalasnu rernu pa pecite 60 do 90 sekundi. Ako treba pecite kolač još 10 do 15 sekundi, ali vodite računa da ne presušite.
Možda vas zanima:
ČOKOLADNI KOLAČ OD SAMO 2 SASTOJKA Pravi se maltene sam, a nećete moći da prestanete da ga jedete
Kremast i neodoljiv, i dupla mera će biti malo.
KOLAČ "SMUTI PA PROSPI" Gotov za 5 minuta, a kremast i čokoladan, jednostavnije od ovoga nema!
Pravi se lako, a pojede brzo.
ČOKOLADNE KOCKE Desert koji uspeva i početnicima, mekan kao duša
Pravi se brzo i lako.
NAJBRŽI ČOKOLADNI KOLAČ Napravi se lako, a pojede brzo, za prave sladokusce
Neodoljivi slatkiš oduševiće sve koji ga budu probali.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)