ORANDŽ MUS Kremasti desert budi sva čula, najbolje odmah stavite duplu meru
Dodajte kao prilog omiljenom slatkišu.
Potrebno je:
- 1 litar svežeg mleka
- pakovanje gustina
- 4 jaja
- 10 kašika šećera
- 3 kesice vanilin šećera
- 60 g putera
- 2 pomorandže
Priprema:
Odvojte žumanca i istucite ih viljuškom. Umutite belanca u čvrst sneg, dodajte četiri kašike šećera, pa dalje umutite na pari dok ne dobijete gust krem. Od ukupne količine mleka odvojte 1 šolju i u njoj rastvorite gustin, pa žumanca dodajte jedno po jedno i dobro umutite. U preostalo mleko sipajte 6 kašika šećera i zagrejte na šporetu da se šećer rastopi. U vrelo mleko u tankom mlazu dodajte skrob sa žumancima uz stalno mešanje na umerenoj temperaturi dok ne dobijete glatki fil. U vruć fil dodati puter i vanilin šećer, pa mešati dok se ne istopi i dobro sjedini. Ostaviti na sobnoj temperaturi da se ohladi, pa dodati umućen sneg od belanaca. Sipajte krem u čaše. Pospite rendanom korom pomorandže, čokoladnim mrvicama ili ukrasite po želji.
Možda vas zanima:
ČOKOLADNI MUS Gotov za pola minuta, a nikad kremastiji i slađi, poćiće vam voda na usta
Neodoljivi desert za sve prilike.
ČOKOLADNI MUS Vazdušasto kremasta poslastica od koje će vam poći voda na usta
Kremasta i lagana, pravi raj za nepca.
VEGANSKI ČOKOLADNI MUS UKUSNIJI OD KLASIČNOG U neodoljivom spoju sa kokosovim mlekom
Aromatični desert uspeva svima, a pomera granice dobrog ukusa.
MUS SA SMOKVAMA Neodoljiv i osvežavajuć desert u kome će uživati cela porodica
Topi se u ustima, a oduševiće i one koji ne vole slatko.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)