TIRAMISU Italijanski specijalitet mekan kao duša, u savršenom spoju sa kafom
Kolač sa kafom raspametiće i one koji ne vole slatko.

Potrebno je:
- 300 g piškota
- 500 g maskarpone sira
- 4 jaja
- 100 g šećera
- 300 ml nes kafe
- 2 kašike ruma
- kakao za posipanje
Priprema:
Napravite nes kafu i dodajte rum. Umutite belanca u čvrst sneg. U drugoj posudi umutite žumanca sa šećerom, pa dodajte maskarpone sir. Mutite da se dobije ujednačena smesa, pa dodajte belanca. Izmešajte varjačom da smesa bude kremasta. Umačite piškote u kafu, poređajte na dno posude i premažite polovinom fila. Preko stavite opet piškote umočene u kafu i premažite ostatkom fila. Pospite kakaoom tako da se ne vidi beli fil i ostavite da stoji tri sata u frižideru.
Savet
Italijanski kuvari savetuju da tiramisu stoji celu noć pre služenja da bi se dobro stegao.
Možda vas zanima:

TIRAMISU SA KESTENOM Italijanski slatkiš na drugačiji način, savršen uz omiljeni napitak
Sočan i sladak, ovakav do sada niste jeli.

BANANAMISU Italijanski klasik u sočnom spoju sa bananama, bićete oduševljeni ukusom
Fenomenalni desert sa piškotama i bananama najbolje se slaže sa šoljicom kafe.

TIRAMISU Italijanski klasik sa kafom za prave ljubitelje slatkiša i omiljenog napitka
Sočan, aromatičan, lako se pravi… Zato je jedan od najomiljenijih italijanskih deserata u svetu. U prevodu „tiramisu“ znači „oraspoloži me“, a naziv je dobio zbog kafe i kakaoa koji sadrže kofein. Originalan kolač je okruglog oblika, ali se odomaćio i četvrtasti. Najteži tiramisu, koji je imao malo više od tri tone, napravljen je u Đemona del Frijuli 2015. godine, a najduži od 273,5 metra su napravili studenti škole kuvanja u Milanu 2019. godine.

TIRAMISU SA JABUKAMA Neodoljivi desert u savršenom voćnom spoju, rajskog ukusa
Italijanski desert na drugačiji način, najbolje stavite odmah duplu meru.

POSNE PRINCES KROFNE Vazdušaste i mekane kao duša, poćiće vam voda na usta
Kremaste i sočne, tope se u ustima.

JAFA KOLAČ Osvežavajući desert koji budi sva čula, u sočnom spoju sa pomorandžom
Kremast i sladak, pravićete stalno.

LEDENA KRALJICA Očaravajuća poslastica raspametiće goste na uskršnjoj trpezi
Slatka i kremasta, uzećete parče više.

OPERA TORTA Klasik francuskog poslastičarstva u simfoniji različitih slatkih ukusa
Svečana i raskošna, gosti će biti oduševljeni.

ESTERHAZI TORTA Poslastica dostojna kraljeva, neprevaziđenog ukusa, za sve svečane prilike
Očaravajuća i svečana, nema ko vam neće tražiti dodatak.
Komentari (0)