TIRAMISU Italijanski specijalitet mekan kao duša, u savršenom spoju sa kafom
Kolač sa kafom raspametiće i one koji ne vole slatko.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

TIRAMISU SA PISTAĆIMA Italijanski klasik na drugačiji način, nema ko vam neće tražiti recept
Neodoljiv kolač u sočnom spoju sa kafom i pistaćima.

BANANAMISU Italijanski klasik u sočnom spoju sa bananama, bićete oduševljeni ukusom
Fenomenalni desert sa piškotama i bananama najbolje se slaže sa šoljicom kafe.

TIRAMISU Italijanski klasik sa kafom za prave ljubitelje slatkiša i omiljenog napitka
Sočan, aromatičan, lako se pravi… Zato je jedan od najomiljenijih italijanskih deserata u svetu. U prevodu „tiramisu“ znači „oraspoloži me“, a naziv je dobio zbog kafe i kakaoa koji sadrže kofein. Originalan kolač je okruglog oblika, ali se odomaćio i četvrtasti. Najteži tiramisu, koji je imao malo više od tri tone, napravljen je u Đemona del Frijuli 2015. godine, a najduži od 273,5 metra su napravili studenti škole kuvanja u Milanu 2019. godine.

TIRAMISU SA JABUKAMA Neodoljivi desert u savršenom voćnom spoju, rajskog ukusa
Italijanski desert na drugačiji način, najbolje stavite odmah duplu meru.
- 300 g piškota
- 500 g maskarpone sira
- 4 jaja
- 100 g šećera
- 300 ml nes kafe
- 2 kašike ruma
- kakao za posipanje
Priprema:
Napravite nes kafu i dodajte rum. Umutite belanca u čvrst sneg. U drugoj posudi umutite žumanca sa šećerom, pa dodajte maskarpone sir. Mutite da se dobije ujednačena smesa, pa dodajte belanca. Izmešajte varjačom da smesa bude kremasta. Umačite piškote u kafu, poređajte na dno posude i premažite polovinom fila. Preko stavite opet piškote umočene u kafu i premažite ostatkom fila. Pospite kakaoom tako da se ne vidi beli fil i ostavite da stoji tri sata u frižideru.
Savet
Italijanski kuvari savetuju da tiramisu stoji celu noć pre služenja da bi se dobro stegao.

IZBEGNI PAD, OSIGURAJ DOBITAK!

Evropa napravila strašnu grešku! Ovo je novi scenario za Ukrajinu: Britanci pozvali EU da odustane od sulude ideje!
Matora se osvrnula na njen i Stefanin odnos, pa došla do zaključka: Bila sam rastrzana između svojih roditelja i njene trudnoće... (VIDEO)

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

"PRODUKTIVNI PREGOVORI" TRAMPA I STARMERA: Razgovarali o mogućem sporazumu o ekonomskom napretku VB I SAD

PRONAĐENO 14 TELA OSOBLjA CRVENOG POLUMESECA,CIVILNE ODBRANE I UN: Vodili se kao nestali u Pojasu Gaze
Bio je LAŽNI OTAC: Aneli besna kao RIS na Asmina zbog podrške Đedoviću, pa odlučila da ga pozove ni manje ni više nego na POLIGRAF! (VIDEO)
Iskren do koske: Karić objasnio zbog čega nema lepo mišljenje o Stefani, pa dao svoj sud o odnosu Matore i Dragane! (VIDEO)
LJIGAV MI JE, MISLIM SVE KAO ŠTO SAM REKAO I JOŠ GORE: Zola nikad žešće udario na Munjeza, pa otkrio u kakvom je odnosu sa Stefani (VIDEO)

EKSKLUZIVNO Čuveni ekonomista Džefri Saks – „Srbija ima veliku šansu, da postane most, mesto povezivanja“

PROLEĆNA KAPRI TORTA Raskošna poslastica oduševiće goste na svečanoj trpezi
Toliko je dobra da nećete moći da prestanete da jedete.

SOČNE ORANDŽ KOCKE Neodoljivi desert koji super ide uz šoljicu kafe
Osvežavajući kolač za prave sladokusce.

KARAMEL PITA SA BANANAMA Mirisna poslastica bogatog ukusa, za savršen vikend
Pogodna za svaku svečanu trpezu, ali i obične dane kada vam se jede nešto slatko.

PITA SA VIŠNJAMA U slatko-kiselkastom spoju, otopićete se od miline
Jednostavne pripreme, uspeće i početnicima.

POSNO MEDENO SRCE Jednostavan kolač skupog ukusa, za sve prilike
Toliko je dobar da nećete moći da prestanete da ga jedete.
Komentari (0)