RAFAELO TIRAMISU Italijanski desert u savršenom spoju kafe i kokosa, poćiće vam voda na usta
Sladak i drugačiji, uzećete parče više.
Potrebno je:
- 4 kutije piškota
- 500 g maskarpone sira
- 250 ml mlečne slatke pavlake (može i biljna)
- 1 kašičica instant kafe
- 250 ml mleka
- kokos bombice
- 150 g kokosa
Priprema:
Toplo mleko pomešajte sa kafom. Zasebno umutite slatku pavlaku. Dodajte joj umućeni maskarpone sir i lagano sjedinite, pa dodajte i kokos. Dobro promešajte, pa u kalup poređajte piškote umočene u kafu, sipajte fil, piškote i tako dok ne utrošite sve sastojke. Poslednji red treba da bude fil. Dekorišite tiramisu kokos bombicama i pospite kokosom.
Možda vas zanima:
DONOSIMO VAM ORIGINALNI RECEPT ZA TIRAMISU Zbog njega i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sladak, bićete oduševljeni.
DONOSIMO VAM ORIGINALNI RECEPT ZA TIRAMISU Svakim zalogajem donosi duh Italije
Kremast i savršen, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
TIRAMISU SA BRESKVAMA SOČNIJI OD KLASIČNOG Nema ko će mu odoleti
Mirisan i sočan, prste da poližete.
KOLAČ SA KAFOM ZA PRAVE SLATKOLJUPCE Nema paljenja rerne, a razvaljuje ukusom
Brz i jednostavan, a nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)