NEODOLJIVE KIKIRIKI ČOKOLADICE Priprema je jednostavna, a nikad ukusnije

Ivana Pavlović

16:30

Slatki kutak 0

Ako volite kikiriki, ove čokoladice ćete obožavati,

kikiriki čokoladice
Printscreen

Potrebno je:

Za koricu:

  • 50 grama ovsenog brašna 
  • 2 kašičice kakaoa 
  • 2 kašičice meda
  • 2 ravne supene kašike kikiriki putera
  • pola kašičice ekstrakta vanile

Za fil:

  • 12 svežih urmi 
  • 2 ravne supene kašike kikiriki putera 
  • pola kašičice ekstrakta vanile
  • 100 grama čokolade 
  • kašičica kokosovog ulja 

Priprema:

Rukom sjedinite kao da mesite. Oblikujte smesu u pravougaonik, pa ubacite 10 minuta u zamrzivač. U blenderu izblendajte urme, kikiriki puter, vanilin ekstrakt, čokoladu i kokosovo ulje.Preko kore rasporedite fil pa utisnite oko 50 g pečenog, neslanog kikirikija. Zatim, isecite na 5 štanglica pa ostavite 15 minuta u zamrzivaču da se stegnu.  Čokoladu otopite sa kokosovim uljem da dobijete glazuru. Na kraju, prelijte preko štangli. Stavite 20 minuta u zamrzivač da se stegne. 

@moja.trpeza Batat (slatki krompir) nije u srodstvu s običnim krompirom – pripada porodici povijuša. Poreklom je iz Srednje i Južne Amerike, a koristi se hiljadama godina. Bogat je vlaknima, vitaminima A i C, ima niži glikemijski indeks i više antioksidanasa. Može se peći, kuvati, pržiti ili praviti pire, dok su mu i listovi jestivi, pa se koriste u salatama i čorbama. #trpeza #mojatrpeza #batat #slatkikrompir #kuhinja #fyp #viral #viraltiktok #fypシ゚viral #fypシ゚ ♬ original sound - Moja Trpeza

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading