NEODOLJIVE KIKIRIKI ČOKOLADICE Priprema je jednostavna, a nikad ukusnije
Ako volite kikiriki, ove čokoladice ćete obožavati,

Potrebno je:
Za koricu:
- 50 grama ovsenog brašna
- 2 kašičice kakaoa
- 2 kašičice meda
- 2 ravne supene kašike kikiriki putera
- pola kašičice ekstrakta vanile
Za fil:
- 12 svežih urmi
- 2 ravne supene kašike kikiriki putera
- pola kašičice ekstrakta vanile
- 100 grama čokolade
- kašičica kokosovog ulja
Priprema:
Rukom sjedinite kao da mesite. Oblikujte smesu u pravougaonik, pa ubacite 10 minuta u zamrzivač. U blenderu izblendajte urme, kikiriki puter, vanilin ekstrakt, čokoladu i kokosovo ulje.Preko kore rasporedite fil pa utisnite oko 50 g pečenog, neslanog kikirikija. Zatim, isecite na 5 štanglica pa ostavite 15 minuta u zamrzivaču da se stegnu. Čokoladu otopite sa kokosovim uljem da dobijete glazuru. Na kraju, prelijte preko štangli. Stavite 20 minuta u zamrzivač da se stegne.
Možda vas zanima:

Au, što je ovo dobro! Domaći, hrskavi čokoladni raspucanci
Čokladni raspucanci su pravi hit na internetu, a mi imamo originalni recept

OČARAVAJUĆA DUBAI ČOKOLADA Viralni slatkiš čiji recept svi žele, za pravo uživanje
Pistaći i kadaif u omiljenoj čokoladi.

DUBAI ČOKOLADA Viralni desert sa pistaćima pomera granice dobrog ukusa
Savršen spoj čokolade sa pistaćima oduševiće i one izbirljive.

DUBAI ČOKOLADA SE TOPI U USTIMA Viralni hit u slatkom spoju sa pistaćima, pravićete stalno
Probajte i uverite se zašto je ova čokolada toliko popularna.

POSNA TORTA BELI ANĐEO Raskošna poslastica koja budi sva čula, uzećete parče više
Neodoljiva i ukusna, za prave sladokusce.

POSNE VANILICE Sitni kolači kao osmišljeni za svečanu trpezu
Neodoljive i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.

POSNE ŽERBO KOCKE Čuveni mađarski slatkiš u nepogrešivoj kombinaciji ukusa
Fenomenalan kolač za sve svečane prilike.

NEODOLJIVE TULUMBE Turski desert za sve svečane prilike, ukusa koji govori 1000 jezika
Sočne i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.

NEODOLJIVI ČOKOLADNI KUGLOF Sočni desert koji budi sva čula
Savršen za svečanu trpezu, ali i obične dane kada vam se jede nesto slatko.
Komentari (0)