POSNE VANILICE Sitni kolači kao osmišljeni za svečanu trpezu
Neodoljive i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

POSNE KUGLICE SA ŠERBETOM Brzi sitni kolači kada vam se jede nešto slatko
Priprema je jednostavna, a ukus neodoljiv.

KOKOS BOMBICE Sitni kolači nestaće sa stola čim se postave
Ukusa koji govori 1000 jezika, raspametiće i one koji ne vole slatko.

BRESKVICE Sočni kolači koje bude nostalgiju na bakinu kuhinju, slatki i aromatični
Fenomenalan slatkip osvojiće vas od prvog zalogaja.

RUSKE KAPE Neodoljivi spoj kokosa i čokolade u kolačima koji se ne odbijaju
Savršeni za svaku svečanu i slavsku trpezu.
Za testo:
- 250 g posnog margarina (ili biljnog ulja po izboru)
- 100 g šećera u prahu
- 1 vanilin-šećer
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 100 ml sojinog mleka (ili drugog biljnog mleka)
- 400 g brašna
Za fil:
- 200 g mlevenih oraha
- 100 g šećera u prahu
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 2-3 kašike sojinog mleka (ili drugog biljnog mleka)
Za posipanje:
- šećer u prahu
Priprema:
U velikoj posudi mikserom umutite posni margarin sa šećerom u prahu dok ne dobijete svetlu i kremastu smesu. Dodajte vanilin-šećer, ekstrakt vanile i sojino mleko, pa sve dobro sjedinite. Testo oblikujte u lopticu, uvijte u providnu foliju i ostavite u frižideru da odmara 30 minuta. U međuvremenu pripremite fil tako što ćete u činiju staviti mlevene orahe, šećer u prahu, ekstrakt vanile i dovoljno biljnog mleka da dobijete kompaktnu smesu koja se lako razmazuje. Razvucite testo na pobrašnjenoj površini i modlicom za kolače vadite krugove. Na polovinu krugova stavite malu količinu fila, zatim preklopite drugom polovinom. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15-20 minuta, dok ne dobiju zlatnosmeđu boju. Izvadite ih iz rerne i ostavite da se ohlade. Kad su potpuno hladne, pospite šećerom u prahu.

POSNE ŽERBO KOCKE Čuveni mađarski slatkiš u nepogrešivoj kombinaciji ukusa
Fenomenalan kolač za sve svečane prilike.

NEODOLJIVE TULUMBE Turski desert za sve svečane prilike, ukusa koji govori 1000 jezika
Sočne i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.

NEODOLJIVI ČOKOLADNI KUGLOF Sočni desert koji budi sva čula
Savršen za svečanu trpezu, ali i obične dane kada vam se jede nesto slatko.

ZEBRA KOLAČ Priprema je jednostavna, a zbog izgleda će ga najviše obožavati deca
Pravi se lako, a osvaja ukusom.

POSNA REFORMA TORTA Raskošna poslastica sa orasima koja nimalo ne zaostaje za originalom
Savršena za sve svečane prilike.
Komentari (0)