POSNE VANILICE Sitni kolači kao osmišljeni za svečanu trpezu
Neodoljive i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

NEODOLJIVE VANILICE Treba vam samo 3 sastojka, a nikad slađe i ukusnije
Prave se lako, a smažu brzo.

POSNE KUGLICE SA ŠERBETOM Brzi sitni kolači kada vam se jede nešto slatko
Priprema je jednostavna, a ukus neodoljiv.

KOKOS BOMBICE Sitni kolači nestaće sa stola čim se postave
Ukusa koji govori 1000 jezika, raspametiće i one koji ne vole slatko.

BRESKVICE Sočni kolači koje bude nostalgiju na bakinu kuhinju, slatki i aromatični
Fenomenalan slatkip osvojiće vas od prvog zalogaja.
Za testo:
- 250 g posnog margarina (ili biljnog ulja po izboru)
- 100 g šećera u prahu
- 1 vanilin-šećer
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 100 ml sojinog mleka (ili drugog biljnog mleka)
- 400 g brašna
Za fil:
- 200 g mlevenih oraha
- 100 g šećera u prahu
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 2-3 kašike sojinog mleka (ili drugog biljnog mleka)
Za posipanje:
- šećer u prahu
Priprema:
U velikoj posudi mikserom umutite posni margarin sa šećerom u prahu dok ne dobijete svetlu i kremastu smesu. Dodajte vanilin-šećer, ekstrakt vanile i sojino mleko, pa sve dobro sjedinite. Testo oblikujte u lopticu, uvijte u providnu foliju i ostavite u frižideru da odmara 30 minuta. U međuvremenu pripremite fil tako što ćete u činiju staviti mlevene orahe, šećer u prahu, ekstrakt vanile i dovoljno biljnog mleka da dobijete kompaktnu smesu koja se lako razmazuje. Razvucite testo na pobrašnjenoj površini i modlicom za kolače vadite krugove. Na polovinu krugova stavite malu količinu fila, zatim preklopite drugom polovinom. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15-20 minuta, dok ne dobiju zlatnosmeđu boju. Izvadite ih iz rerne i ostavite da se ohlade. Kad su potpuno hladne, pospite šećerom u prahu.

NEODOLJIVI KEKSIĆI OD OVSA Savršeno idu uz kafu ili čaj
Slatki i savršeni, za bilo koje doba dana.

POSNE OBLANDE Sitni kolači kao iz bakine kuhinje, ukusa koji priča priče
Savršene za sve svečane prilike, ali i obične dane kada vam se jede nešto slatko.

ČOKOLADNI MUS OD SAMO 2 SASTOJKA Pravi se očas posla, a nikad kremastiji
Pravi se lako, a pojede brzo.

POSNE PUNJENE KROFNE SA DŽEMOM Biće mekane i vazdušaste, prste da poližete
Mekane i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.

ITALIJANSKI KOLAČ SA KAFOM Savršen spoj deserta i omiljenog napitka, a nije tiramisu
Neodoljiv i kremast, bićete oduševljeni.
Komentari (0)