POSNA REFORMA TORTA Raskošna poslastica sa orasima koja nimalo ne zaostaje za originalom
Savršena za sve svečane prilike.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

POSNA REFORMA TORTA Ni malo ne zaostaje za originalom, a pomera granice dobrog ukusa
Posna verzija čuvene Reforme ulepšaće svaku svečanu trpezu.

POSNA REFORMA Čokoladna rapsodija sa orasima dostojna kraljevske trpeze
Poslastica za sva vremena i prilike.

POSNA REFORMA TORTA Svečana poslastica raskošnog izgleda osvojiće i one izbirljive
Čokoladna poslastica sa orasima ukrasiće svaku trpezu, a ni malo ne zaostaje ukusom za originalom.

POSNA REFORMA Raskošna poslastica skupog ukusa ulepšaće svaku svečanu trpezu
Ni malo ne zaostaje za originalom, uzećete parče više.
Za jednu koru, a peku se dve:
- 3 kašike meda
- 6 kašika šećera
- 250 ml vode
- 13 kašika brašna
- 5 kašike mlevenih oraha
- 1 prašak za pecivo
Za nadev:
- 300 g mlevenih oraha
- 250 g šećera
- 100 ml vode
- 200 g posne bele čokolade
- 250 g margarina
Priprema:
Pomešajte med i šećer, pa žicom izmešati. Dodajte toplu vodu i nastavite mešanje kako bi se šećer i med otopili. Zatim dodati brašno, orahe i prašak za pecivo.
Sve sjedinite i istresite u obložen pleh 35 x 25 cm i stavite da se peče u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni, pa kada stavite da se peče, smanjite na 180, dok lepo ne porumeni, ili nekih 20-25 minuta, zavisno od rerne. Ohlađene kore preseći uspravno, da se dobiju 4, uže a duže kore.
Za fil pomešajte vodu i šećer, pa stavite na vatru da provri. Zatim dodajte čokoladu, sklonite s vatre i mešajte dok se ne otopi, pa dodajte orahe i opet izmešajte. Ulupajte margarin i dodajte fil od oraha i sve zajedno umutite. Namažite tri kore ovim filom, a na četvrtu stavite glazuru od čokolade.

POSNE VANILICE Sitni kolači kao osmišljeni za svečanu trpezu
Neodoljive i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.

POSNE ŽERBO KOCKE Čuveni mađarski slatkiš u nepogrešivoj kombinaciji ukusa
Fenomenalan kolač za sve svečane prilike.

NEODOLJIVE TULUMBE Turski desert za sve svečane prilike, ukusa koji govori 1000 jezika
Sočne i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.

NEODOLJIVI ČOKOLADNI KUGLOF Sočni desert koji budi sva čula
Savršen za svečanu trpezu, ali i obične dane kada vam se jede nesto slatko.

ZEBRA KOLAČ Priprema je jednostavna, a zbog izgleda će ga najviše obožavati deca
Pravi se lako, a osvaja ukusom.
Komentari (0)