NEODOLJIVI LEŠNIK MUS Pravi se brzo i lako, a topi se u ustima
Neodoljiv i kremast, prste da poližete.
Potrebno je:
Za mus:
- 200 g mlečne čokolade
- 60 ml mleka
- 1 kašičica vanilin ekstrakta
- 25 g pečenih lešnika, sitno iseckanih
- 240 ml slatke pavlake
Za ganaš:
- 60 g mlečne čokolade
- 60 ml slatke pavlake
- 2 kašike namaza od lešnika
Za dekoraciju:
- 25 g krupno iseckanih lešnika
Priprema:
Mleko otopite sa čokoladom na pari, pa umešajte vanilu i seckane lešnike. Ostavite da se smesa prohladi na sobnoj temperaturi. Zasebno umutite slatku pavlaku, pa pomešajte polovinu umućene pavlake sa prohlađenom smesom. Onda dodajte preostalu pavlaku, pa lagano sjedinite dok ne dobijete glatku smesu. Sipajte u čaše mus. Zagrejte slatku pavlaku do ključanja, pa skinite sa vatre i dodajte čokoladu. Polako mešajte, pa dodajte kremasti lešnik namaz i mešajte, dok smesa ne postane glatka. Ostavite da se prohladi, pa ravnomerno rasporedite po musu. Preko pospite seckanim pečenim lešnicima. Ostavite bar dva sata u frižideru.
Možda vas zanima:
KOLAČ SA MAKOM BOLJI OD SVAKE TORTE Sve se samo pomeša i peče
Savršeno ide uz čaj ili kafu.
DOMAĆI JAFA KOLAČ SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE I dupla mera će biti malo
Savršen za hladne dane i praznike.
MIRISNI ROLAT SA CIMETOM I BUNDEVOM Zbog njega se krši svaka dijeta
Kremast i sladak, i dupla mera je malo.
KOKOS KOLAČ ZA SVE PRILIKE Kremast, lagan i savršen, polizaćete i tanjir
Savršen desert za sve prilike.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)