FIGARO OBLANDE Sa suvim voćem, sočne i slatke, za pravo uživanje
Prave se lako, a nestaće sa stola prve.
Potrebno je:
- 100 g suvih šljiva
- 100 g suvih smokvi
- 100 g urmi
- 100 g suvog grožđa
- 100 g pečenog lešnika
- 50 g mlevenih oraha
- list manje oblande
- 100 g čokolade
- 2 kašike meda
- 1 limun
Priprema:
Na tanje rezance isecite suve šljive, smokve i urme, pa dodajte suvo grožđe, sok od celog limuna, drobljeni lešnik, rastopljenu čokoladu, mlevene orahe. Medom zasladite smesu. U čistu kuhinjsku krpu stavite oblandu dok sasvim ne omekša. Preko nje rasporedite fil, uz ostavljanje oko 3 cm slobodna do ivice. Zatim, urolajte oblandu. Na kraju, valjajte u kristal šećer. Prijatno!
Možda vas zanima:
SLAVICIN VOĆNI KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Lako se pravi, a topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi voćni kolač po receptu Slavice Milojević iz Vranja
KOLAČ SA MAKOM BOLJI OD SVAKE TORTE Sve se samo pomeša i peče
Savršeno ide uz čaj ili kafu.
DOMAĆI JAFA KOLAČ SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE I dupla mera će biti malo
Savršen za hladne dane i praznike.
MIRISNI ROLAT SA CIMETOM I BUNDEVOM Zbog njega se krši svaka dijeta
Kremast i sladak, i dupla mera je malo.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)