KESTEN PIRE SA ŠLAGOM Kremasti desert savršen za posne dane, pravićete stalno
Fenomenalni desert topi se u ustima.
Potrebno je:
- 1 kg kestena
- 500 ml sojinog mleka
- 20 g šećera
- 25 ml ruma
- biljni šlag
Priprema:
U vodi skuvajte kestenje, pa ga ogulite. Zatim ga isecite i izblendajte u blenderu, da dobijete kašu. Stavite u šerpu, pa dodajte mleko, rum i šećer i kuvajte, uz neprestano mešanje. Ostavite da se ohladi, pa dekorišite kesten pire šlagom. Prijatno!
Možda vas zanima:
KESTEN PIRE RAJ ZA NEPCA Još bolji od onog iz poslastičarnice, a gotov očas posla
Kremasta i ukusna poslastica.
KESTEN PIRE Poslastica koja je obeležila jesen, jednostavno preukusna
Fenomenalan desert za hladne dane, kremast i neodoljiv.
DOMAĆI KESTEN PIRE Jesenji slatkiš koji budi sva čula, a još bolji od onog iz poslastičarnice
Zamirisaće cela kuća, a osvaja od prvog zalogaja.
KESTEN PIRE Neodoljivi desert koji se topi u ustima, a miriše na nedelju
Slatkiš koji će oboriti s nogu i one koji ne vole kesten.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)