LEDENE KOCKE Neodoljivi desert za prave sladokusce
Sočan kolač raspametiće i one izbirljive.

Potrebno je:
Kora:
- 5 jaja
- 100 g šećera
- 50 g brašna
- 30 g kakaoa
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- prstohvat soli
Sirup:
- 300 g šećera
- 250 ml vode
Fil:
- 1 l mleka
- 250 g putera
- 250 g šećera
- 70 g gustina
- 3 vanilin šećera
Glazura:
- 150 g čokolade za kuvanje
- 50 ml ulja
Priprema:
Kora: Pomešati brašno, kakao, prašak za pecivo i so. Umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg. Dodavati jedno po jedno žumance muteći. Dodati suve sastojke i izmešati kašikom. Sipati u podmazan pleh 25×35 cm. Peći na 180 °C oko 15 minuta.
Sirup: Kuvati vodu i šećer 10 minuta od vrenja i preliti hladnu koru koju ste izbockali viljuškom. Sačekati da kora sve upije.
Fil: Gustin razmutiti sa malo mleka bez grudvica. Ostatak mleka skuvati sa šećerom i vanilin šećerom. Kad provri, dodati razmućen gustin i mešati dok se ne zgusne. Skloniti sa ringle i pokriti plastičnom folijom, ostaviti da se ohladi. Mikserom razmutiti, pa dodati omekšali puter i zajedno dobro umutiti. Sipati preko kore i izravnati.
Glazura: Na tihoj vatri istopiti čokoladu sa uljem. Sipati preko fila. Ostaviti da se kolač stegne, pa seći na kocke.
Možda vas zanima:

LEDENE KOCKE Nikad kremastije, a idealne za svaku svečanu trpezu
Sočan slatkiš savršenog ukusa nestaće sa stola čim se postavi.

ŠVARCVALD KOLAČ Raskošni desert sa višnjama kao osmišljen za uskršnju trpezu
Mirisan i neodoljiv desert, gosti će biti oduševljeni.

ŽUTI KOLAČ SA VIŠNJAMA Starinski desert iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju
Pravi se brzo i lako, a nema ko ga ne voli.

SOČNI KOLAČ SA POMORANDŽOM Jednostavan desert osvežiće vas u trenu, kao osmišljen za proleće
Ako volite pomorandže, ovaj kolač ćete obožavati.

POSNE PRINCES KROFNE Vazdušaste i mekane kao duša, poćiće vam voda na usta
Kremaste i sočne, tope se u ustima.

JAFA KOLAČ Osvežavajući desert koji budi sva čula, u sočnom spoju sa pomorandžom
Kremast i sladak, pravićete stalno.

LEDENA KRALJICA Očaravajuća poslastica raspametiće goste na uskršnjoj trpezi
Slatka i kremasta, uzećete parče više.

OPERA TORTA Klasik francuskog poslastičarstva u simfoniji različitih slatkih ukusa
Svečana i raskošna, gosti će biti oduševljeni.

ESTERHAZI TORTA Poslastica dostojna kraljeva, neprevaziđenog ukusa, za sve svečane prilike
Očaravajuća i svečana, nema ko vam neće tražiti dodatak.
Komentari (0)