LEDENE KOCKE Neodoljivi desert za prave sladokusce
Sočan kolač raspametiće i one izbirljive.
Potrebno je:
Kora:
- 5 jaja
- 100 g šećera
- 50 g brašna
- 30 g kakaoa
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- prstohvat soli
Sirup:
- 300 g šećera
- 250 ml vode
Fil:
- 1 l mleka
- 250 g putera
- 250 g šećera
- 70 g gustina
- 3 vanilin šećera
Glazura:
- 150 g čokolade za kuvanje
- 50 ml ulja
Priprema:
Kora: Pomešati brašno, kakao, prašak za pecivo i so. Umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg. Dodavati jedno po jedno žumance muteći. Dodati suve sastojke i izmešati kašikom. Sipati u podmazan pleh 25×35 cm. Peći na 180 °C oko 15 minuta.
Sirup: Kuvati vodu i šećer 10 minuta od vrenja i preliti hladnu koru koju ste izbockali viljuškom. Sačekati da kora sve upije.
Fil: Gustin razmutiti sa malo mleka bez grudvica. Ostatak mleka skuvati sa šećerom i vanilin šećerom. Kad provri, dodati razmućen gustin i mešati dok se ne zgusne. Skloniti sa ringle i pokriti plastičnom folijom, ostaviti da se ohladi. Mikserom razmutiti, pa dodati omekšali puter i zajedno dobro umutiti. Sipati preko kore i izravnati.
Glazura: Na tihoj vatri istopiti čokoladu sa uljem. Sipati preko fila. Ostaviti da se kolač stegne, pa seći na kocke.
Možda vas zanima:
LEDENE KOCKE SA ŠUMSKIM VOĆEM I lede i slade, a uspevaju i početnicima
Mekane i sočne, najbolje odmah stavite duplu meru.
LEDENE KOCKE Priprema je jednostavna, a lede i slade u isto vreme, kao izmišljene za proleće
Sočni desert raspametiće i one izbirljive.
LEDENE KOCKE Osvežavajući kolač koji u isto vreme i ledi i sladi, po receptu bez mane
Kremast i čokoladan, nećete moći da prestanete da ga jedete.
LEDENE KOCKE Nikad kremastije, a idealne za svaku svečanu trpezu
Sočan slatkiš savršenog ukusa nestaće sa stola čim se postavi.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)