TURSKI MOKRI KOLAČ Savršen za sve svečane prilike, otopićete se od miline

Ivana Pavlović

14:00

Slatki kutak 0

Fenomenalan desert nestaće sa stola odmah.

turski mokri kolač
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

Za biskvit:

  • 5 jaja
  • 2 čaše brašna
  • 1 čaša (od 200 ml) šećera
  • 1 čaša mleka
  • 1 čaša ulja
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 vanilin šećer
  • 3 pune kašike kakaoa

Za preliv:

  • 1 čaša šećera
  • 1/2 čaše ulja
  • 3,5 čaše mleka
  • 6 kašika kakaoa

Priprema:

Biskvit: Jaja penasto umutiti sa šećerom. Sipati ulje i mleko, mutiti da se sjedini. U drugoj činiji pomešati suve sastojke i dodati u umućena jaja sve vreme mešajući mutilicom. Sipati u pleh obložen pek-papirom. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta ili dok testo nije unutra pečeno, proverite čačkalicom.

Preliv: pomešati kakao i šećer, dodati ulje i mešati dok se ne dobije pasta. Dodati mleko i kuvati 10 minuta.

Pečeni kolač okrenuti da gore bude donja strana. Kad se prohladi, iseći na kocke i preliti pripremljenim prelivom. Po želji posuti rendanom čokoladom. Služiti uz kuglu sladoleda od vanile ili sa kašikom šlaga.

Pohovano savršenstvo od banana Sastojci: 2 zrele banane 50 g mlevenih oraha, badema ili lešnika Borovnice po ukusu 100 g posne bele čokolade Priprema: 1. Pripremite banane – oljuštite ih, prepolovite i podelite na manje komade. 2. Dodajte orašaste plodove – pospite izblendirane orahe, bademe ili lešnike po bananama, tako da se lepo oblože. 3. Pecite – zagrejte pleh i ispecite banane sa svih strana dok ne dobiju blago zlatnu boju. 4. Serviranje – na tanjir sipajte borovnice, poređajte tople banane i prelijte ih otopljenom posnom belom čokoladom. 5. Uživajte – poslužite odmah dok je desert topao i čokolada se divno razliva preko banana! Savršen posni desert gotov za par minuta! #mojatrpeza #trpeza #kuhinja #kuhinjarecepti #pohovano #njaminjam😋 #viral_video #viralvideos #foruyou ♬ bounce (i just wanna dance) - фрози & joyful

 

Komentari (0)