ČOKOLADA ANĐEOSKA KOSA Dubai čokolada nakon nje pada u zaborav, nećete moći da prestanete da je jedete

Ivana Pavlović

11:00

Slatki kutak 0

Luksuzni desert skupog ukusa, za prave sladokusce i one izbirljive.

čokolada anđeoska kosa
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

  • 30 g malina 
  • 20 g bele čokolade
  • 50 g turskog slatkiša pişmaniye ili šećerna vuna
  • 50 g kisele pavlake
  • 40 g kvasca 
  • 1 kašičica vanile u prahu
  • 1 kašičica nara 
  • 30 g pistaća

Priprema:

Otopite belu čokoladu na niskoj temperaturi. Zasebno, pomešajte mlevene pistaće, maline, nar i vanilu. Umešajte pavlaku, pa sve sjedinite da dobijete gustu smesu. Zatim, dodajte kvasac. U prohlađenu čokoladu dodajte pripremljeni nadev, pa umešajte još kvasca. U kalup za čokoladu izlijte smesu, pa ostavite par sati u frižideru. Čokoladu isecite na komade, iz nje će da izađe nežna, penasta struktura.

Komentari (0)