ARAPSKI KOLAČ SA BADEMIMA Jednostavni desert skupog ukusa za sve prilike
Fenomenalan desert nestaće sa stola odmah.
Potrebno je:
- 1 jaje
- 250 g keksa
- 180 ml kondenzovanog mleka
- 180 g krem-sira
- 3 kašike putera
- malo cimeta
- 60 g iseckanih badema
- aroma vanile
- urme po ukusu
- orasi po ukusu
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U blender stavite keks i izblendajte, pa pomešajte sa otopljenim puterom i cimetom. Dobro sjedinite, pa utisnite u pleh obložen pek papirom. U činiju sipajte kondenzovano mleko i krem sir, pa dodajte jaje i aromu vanile. Umutite dobro, pa time prelijte koru, Preko nanesite seckane urme i orahe, pa preko toga bademe. Pecite kolač 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
PAMUK KOLAČ OD 3 SASTOJKA Verovatno najmekša poslastica na svetu, a uspeva SVIMA!
Sočan i mekan, nestaće sa stola odmah.
BELE KOCKE SE TOPE U USTIMA Prepune keksa i čokolade, i dupla mera će biti malo
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
EGIPATSKI KOLAČ BUDI SVA ČULA Prepun meda i badema, a sve se samo pomeša i peče
Nema ko vam neće tražiti recept.
BLONDI Savršen za iznenadne goste, biće gotov dok pristavite kafu
Napravi se lako, a pojede brzo.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)