EGIPATSKI KOLAČ Desert sa medom i bademom koji se topi u ustima

Ivana Pavlović

09:14

Slatki kutak 0

Drugačiji i ukusan, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

egipatski kolač
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

Za testo:

  • 75 g margarina
  • 3 jajeta
  • 125 g šećera
  • 150 g brašna
  • pola kesice praška za pecivo
  • 3 kašike slatke pavlake
  • kesica vanilin šećera

Za fil:

  • 100 g margarina
  • 100 g meda
  • 150 g listića badema
  • pola kašičice cimeta

Priprema:

Umutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Istopite margarin, pa kad se prohladi, pomešajte ga s pavlakom, dodajte brašno i prašak za pecivo i sve sjedinite. Testo sipajte u podmazan kalup prečnika 28 centimetara, pa pecite 10–15 minuta na 180 stepeni. Za fil istopite margarin, šećer, med, slatku pavlaku, listiće badema, cimet i koru limuna. Sve izmešajte i prokuvajte, pa sklonite s vatre. Kolač izvadite iz rerne, prelijte filom i dopecite još desetak minuta.

Komentari (0)