ČOKOLADNE KARAMEL ŠTANGLICE Brzi desert kada vam se jede nešto slatko, a super i kao užina
U savršenom spoju sa kremastom karamelom, bićete oduševljeni.
Potrebno je:
Za testo:
- 150 g mekog brašna
- 100 g oštrog brašna
- 170 g hladnog maslaca
- 80 g šećera
- 1 prstohvat soli
Za karamel preliv:
- 150 g smeđeg šećera
- 100 g maslaca
- 1/4 kašičice soli
- 80 g slatke pavlake
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 200 g grubo seckanih badema
- 100 g čokolade ili više, po želji
Priprema:
Rernu zagrejte na 175 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, šećer i so. Dodajte maslac. Smesu ravnomerno rasporedite u plehu, pa izbockajte viljuškom. Pecite 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 175 stepeni. U jednoj šerpi zakuvajte šećer, maslac, so i slatku pavlaku. Nakon što se šećer i maslac otope, umešajte ekstrakt vanile i seckane bademe. Kuvajte dva minuta. Preko kore rasporedite vruć preliv. Pecite oko 10 minuta. Pustite da se potpuno prohladi. Secite na štanglice, pa prelijte otopljenom čokoladom.
Možda vas zanima:
ČOKOLADA ANĐEOSKA KOSA Dubai čokolada nakon nje pada u zaborav, nećete moći da prestanete da je jedete
Luksuzni desert skupog ukusa, za prave sladokusce i one izbirljive.
DUBAI ČOKOLADA ZA PRAVE SLADOKUSCE Viralni slatkiš napravi se lako, a smaže očas posla
Priprema je jednostavna, a nema ko je ne voli.
DUBAI ČOKOLADA Viralni desert sa pistaćima pomera granice dobrog ukusa
Savršen spoj čokolade sa pistaćima oduševiće i one izbirljive.
SLAVICIN VOĆNI KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Lako se pravi, a topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi voćni kolač po receptu Slavice Milojević iz Vranja
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)