ČOKOLADNE KARAMEL ŠTANGLICE Brzi desert kada vam se jede nešto slatko, a super i kao užina

Ivana Pavlović

13:00

Slatki kutak 0

U savršenom spoju sa kremastom karamelom, bićete oduševljeni.

čokoladne karamel štanglice
Shutterstock

Potrebno je:

Za testo:

  • 150 g mekog brašna
  • 100 g oštrog brašna
  •  170 g hladnog maslaca
  •  80 g šećera
  • 1 prstohvat soli

Za karamel preliv:

  • 150 g smeđeg šećera
  • 100 g maslaca
  • 1/4 kašičice soli
  • 80 g slatke pavlake
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 200 g grubo seckanih badema
  • 100 g čokolade ili više, po želji

Priprema:

Rernu zagrejte na 175 stepeni.  U jednoj posudi pomešajte brašno, šećer i so. Dodajte maslac. Smesu ravnomerno rasporedite u plehu, pa izbockajte viljuškom. Pecite 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 175 stepeni. U jednoj šerpi zakuvajte šećer, maslac, so i slatku pavlaku. Nakon što se šećer i maslac otope, umešajte ekstrakt vanile i seckane bademe. Kuvajte dva minuta. Preko kore rasporedite vruć preliv. Pecite oko 10 minuta. Pustite da se potpuno prohladi. Secite na štanglice, pa prelijte otopljenom čokoladom. 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading