OČARAVAJUĆI ČOKOLADNI BRAUNI Originalni američki recept za omiljeni kolač
Sladak i fenomenalan, za prave ljubitelje čokolade.
Potrebno je:
- 200 g čokolade
- 115 g putera
- 1 šolja šećera
- 1/2 šolje smeđeg šećera
- 3 jajeta
- prstohvat soli
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 1/2 šolje brašna
- 1/4 šolje kakaoa
Priprema:
Čokoladu otopite na pari sa puterom.Pomešajte šećere pa polako dodajte jaja, i mutite. Kada smesa postane kremasta dodajte so, vanilu i brašno prosejano sa kakaom. Dobro sjedinite pa izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite brauni oko pola sata u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
ČOKOLADNI BRAUNI Samo umutite sastojke i ispečete, a ukusan kao da ste pravili satima
Sočan i mekan, nestaće sa stola odmah.
ČOKOLADNI BRAUNI OD SAMO 2 SASTOJKA Kremast i mekan kao duša, poćiće vam voda na usta
Fenomenalan i sladak, pravićete stalno.
BRAUNI SA BOROVNICAMA BOLJI OD KLASIČNOG Mekan kao pamuk, a topi se u ustima
Sočni kolač za prave sladokusce.
BRAUNI SA LEŠNIK KREMOM Za prave slatkoljupce i one izbirljive, a gotov dok pristavite kafu
Kremast i sočan, i dupla mera će biti ništa.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)