PROLEĆNA PITA SA JABUKAMA I MLEVENIM KEKSOM Starinska poslastica na moderan način, nema ko je ne voli
Slatka i osvežavajuća, a uspeva i početnicima.
Potrebno je:
- 500 g kora za pitu
- 600-700g rendanih kiselih jabuka
- 200 g šećera
- 2 kesice vanilinog šećera
- 150 g mlevenog keksa
- malo cimeta
i još :
- 50 ml ulja
- 100 ml kisele vode
- malo prah šećera
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Očistite jabuke, pa ih oljuštite i izrendajte. Dodajte šećer, vanilin šećer i cimet i izmešajte. Pomešajte ulje i vodu. Po 3 kore odvojite za jedan rolat. Na prvu koru stavite dve, a na drugu jednu kašiku mešavine ulja i vode, pa premažite. Treću koru pospite mlevenim keksom. Nanesite 4 kašike fila pa preko još malo mlevenog keksa.Urojate i stavite u pleh obložen pek papirom. Mešavinom ulja i vode premažite rolate. Pecite oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Secite i pospite pitu prah šećerom. Bon appetit!
Možda vas zanima:
POSNA PITA SA JABUKAMA MIRIŠE NA JESEN Pravi se lako, a ukusom razvaljuje
Baš kao ona iz bakine kuhinje.
BRZA PITA SA JABUKAMA SA MERAMA NA ŠOLJE Recept koji je oduševio domaćice na mrežama, sve ga dele
Sočna i slatka, uzećete parče više.
PITA SA JABUKAMA Recept iz 1894.godine oduševio domaćice na mrežama, samo njega prave
Sočna i neodoljiva, uzećete parče više.
PITA SA JABUKAMA OD DOMAĆIH KORA Poslastica koja mami i mirisom i ukusom, jedno parče vam neće biti dovoljno
Sočna i hrskava, za pravo uživanje.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)