PROLEĆNA PITA SA JABUKAMA I MLEVENIM KEKSOM Starinska poslastica na moderan način, nema ko je ne voli

Ivana Pavlović

12:30

Slatki kutak 0

Slatka i osvežavajuća, a uspeva i početnicima.

pita sa jabukama
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g kora za pitu
  • 600-700g rendanih kiselih jabuka
  • 200 g šećera
  • 2 kesice vanilinog šećera
  • 150 g mlevenog keksa
  • malo cimeta

i još :

  • 50 ml ulja
  • 100 ml kisele vode
  • malo prah šećera

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Očistite jabuke, pa ih oljuštite i izrendajte. Dodajte šećer, vanilin šećer i cimet i izmešajte. Pomešajte ulje i vodu. Po 3 kore odvojite za jedan rolat. Na prvu koru stavite dve, a na drugu jednu kašiku mešavine ulja i vode, pa premažite. Treću koru pospite mlevenim keksom. Nanesite 4 kašike fila pa preko još malo mlevenog keksa.Urojate i stavite u pleh obložen pek papirom. Mešavinom ulja i vode premažite rolate. Pecite oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Secite i pospite pitu prah šećerom. Bon appetit!

Komentari (0)

Loading