ČEMBERLEN TORTA Savršen spoj reforme i grilijaša u jednoj poslastici, neprevaziđenog ukusa
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.

Potrebno je:
Za jednu koru:
- 4 belanceta
- 4 kašike šećera
- 50 g mlevenih oraha
- 1 kašika brašna
Za prvi fil:
- 2 žumanceta
- 4 kašike šećera
- 4 kašike skroba
- 350 ml mleka
- 100 g mlečne čokolade
Za drugi fil:
- 14 žumanaca
- 12 kašika šećera
- 100 g čokolade
- 250 g putera
Za grilijaš:
- 150 g šećera
- 100 g pečenog lešnika
Za glazuru:
- 100 g čokolade
- 150 ml slatke pavlake
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Umutite belanca, pa polako dodajte šećer i mikserom sjedinite u čvrst šne. Umešajte orahe i brašno, pa špatulom lagano sjedinite. Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 10 do 12 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Onda ispecite još jednu koru. Zasebno pomešajte žumanca, šećer i skrob, pa umutite. Sipajte mleko, pa dobro sjedinite, da ne ostanu grudvice. Ostatak mleka stavite da se kuva pa dodajte fil. Kuvajte sve dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Zatim skinite sa šporeta i dodajte čokoladu, pa mešajte dok se sastojci ne sjedine. Pokrijte providnom folijom i pustite da se fil ohladi na sobnoj temperaturi. Penasto umutite žumanca sa šećerom, pa kuvajte 10 minuta na pari, uz neprestano mešanje. Otopite šećer, pa dodajte lešnike, i promešajte. Ostavite da se ohladi, pa izblendajte u blenderu. Umutite puter, pa dodajte u prvi fil. U tu smesu dodajte drugi fil, pa mikserom sjedinite. Presecite obe kore na 2 dela. Prvu koru premažite filom, pa pospite karamelizovane lešnike. Premažite filom poslednju koru, a ivicu torte pospite karamelizovanim lešnikom. Čokoladu otopite sa slatkom pavlakom, pa prelijte preko torte. Ostavite par sati u frižideru pa služite.
Možda vas zanima:

PAO DE LO DE OVAR Sunđerasta poslastica iz Portugalije koja osvaja ukusom od 1700.godine
Jednostavna i neodoljiva, bićete oduševljeni.

NEODOLJIVA NUGAT TORTA Kremasta i bombastična, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko
Toliko je ukusna, nema ko će joj odoleti.

LUDLAB TORTA Mađarska poslastica sa višnjama koja miriše na ljubav,nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Za prave sladokusce i one izbirljive.

MEDOVIK TORTA PO RECEPTU ZA POČETNIKE Lako i brzo, svako može da je napravi
U savršenom spoju sa medom, ukrasiće svaku svečanu trp'ezu.

SAVRŠENA LETNJA POSLASTICA Kremasti kolač sa čokoladom i jagodama, senzacija prefinjenog ukusa
Savršena za sve prilike i kombinacija kojoj malo ko može da odoli

TURSKI MOKRI KOLAČ Recept je na čaše, pa je gotov za 30 minuta, a prosto se topi u ustima!
Čokoladni kolač koji podseća na koh.

ŠAMPITA SA BRESKVAMA Zbog ovog recepta usijao se internet, a kada ga napravite, shvatićete i zašto
Voćne kolače svi vole, još kad su sočni i kremasti, garantovano će svi biti zadovoljni. Obavezno probajte ovo kremasto i voćno zadovoljstvo, jer ćete sigurno "olizati" tanjir i tražiti repete.

POSNA ROZEN TORTA Čokoladna poslastica koja se brzo napravi, a još brže pojede!
Čokoladna torta sa rozen korama je odličan izbor kada imate goste.

BRZI KOLAČ S KUPINAMA Fenomenalni voćni desert kao osmišljen za vrele, letnje dane
Nema ko vam neće tražiti recept.
Komentari (0)