LEDENE KOCKE Priprema je jednostavna, a lede i slade u isto vreme, kao izmišljene za proleće
Sočni desert raspametiće i one izbirljive.

Potrebno je:
Za koru:
- 6 jaja
- 6 kašika šećera
- 6 kašika brašna
- 2 kašike kakaa
- 4 kašike ulja
- 1 kašičica praška za pecivo
Sirup za koru:
- 300ml vode
- 12 kašika šećera
Fil:
- 1l mleka
- 20 kašika šećera
- 18 kašika brašna
- 250g margarina
- 5 vanilin šećera ili aroma vanile
Glazura:
- 100g crne čokolade za kuvanje
- 3 kašike ulja
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja sa šećerom, pa dodajte ulje,kakao, brašno i prašak za pecivo. Pecite oko pola sata,u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Skuvajte šećer i vodu da dobijete sirup, pa prelijte preko ohlađenog kolača. Skuvajte u litar mleka brašno sa šećerom, pa u ohlađenu smesu dodajte margarin. Čokoladu otopite sa uljem na pari, da dobijete glazuru. Bon appetit!
Možda vas zanima:

LEDENE KOCKE SA ŠUMSKIM VOĆEM I lede i slade, a uspevaju i početnicima
Mekane i sočne, najbolje odmah stavite duplu meru.

LEDENE KOCKE Osvežavajući kolač koji u isto vreme i ledi i sladi, po receptu bez mane
Kremast i čokoladan, nećete moći da prestanete da ga jedete.

LEDENE KOCKE Neodoljivi desert za prave sladokusce
Sočan kolač raspametiće i one izbirljive.

LEDENE KOCKE Nikad kremastije, a idealne za svaku svečanu trpezu
Sočan slatkiš savršenog ukusa nestaće sa stola čim se postavi.

LIMUN BRAUNI ZA SAVRŠEN VIKEND Kremast i sočan, u neodoljivom slatko-kiselkastom spoju ukusa
Lagan i sočan, savršen za vrele letnje dane.

PALAČINKE SA CIMETOM Jednostavne, brze i sočne, zamirisaće cela kuća
Naprave se brzo, a pojedu odmah.

BEČKA ŠTRUDLA Mirisna poslastica sa jabukama oboriće s nogu sve koji je budu probali
Nema ko vam neće tražiti recept.

NEODOLJIVA NUGAT TORTA Kremasta i bombastična, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko
Toliko je ukusna, nema ko će joj odoleti.

Komentari (0)