LEDENE KOCKE Priprema je jednostavna, a lede i slade u isto vreme, kao izmišljene za proleće
Sočni desert raspametiće i one izbirljive.
Potrebno je:
Za koru:
- 6 jaja
- 6 kašika šećera
- 6 kašika brašna
- 2 kašike kakaa
- 4 kašike ulja
- 1 kašičica praška za pecivo
Sirup za koru:
- 300ml vode
- 12 kašika šećera
Fil:
- 1l mleka
- 20 kašika šećera
- 18 kašika brašna
- 250g margarina
- 5 vanilin šećera ili aroma vanile
Glazura:
- 100g crne čokolade za kuvanje
- 3 kašike ulja
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja sa šećerom, pa dodajte ulje,kakao, brašno i prašak za pecivo. Pecite oko pola sata,u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Skuvajte šećer i vodu da dobijete sirup, pa prelijte preko ohlađenog kolača. Skuvajte u litar mleka brašno sa šećerom, pa u ohlađenu smesu dodajte margarin. Čokoladu otopite sa uljem na pari, da dobijete glazuru. Bon appetit!
Možda vas zanima:
LEDENE KOCKE SA ŠUMSKIM VOĆEM I lede i slade, a uspevaju i početnicima
Mekane i sočne, najbolje odmah stavite duplu meru.
LEDENE KOCKE Osvežavajući kolač koji u isto vreme i ledi i sladi, po receptu bez mane
Kremast i čokoladan, nećete moći da prestanete da ga jedete.
LEDENE KOCKE Neodoljivi desert za prave sladokusce
Sočan kolač raspametiće i one izbirljive.
LEDENE KOCKE Nikad kremastije, a idealne za svaku svečanu trpezu
Sočan slatkiš savršenog ukusa nestaće sa stola čim se postavi.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)