REFORMA ROLAT OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Ako volite čuvenu tortu, ovaj desert ćete obožavati
Svečan i neodoljiv, nema ko vam neće tražiti recept.
Potrrebno je:
Za biskvit:
- 10 jaja
- 8 kašika šećera
- 200 g oraha
- 2 kašike brašna
Za fil:
- 10 žumanaca
- 10 kašika šećera
- 150 g čokolade za kuvanje
- 150 g maslaca ili margarina
Čokoladna glazura:
- 200 ml slatke pavlake
- 100 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Belanca odvojite od žumanaca. U jednoj posudi umutite belanca sa šećerom u čvrst sneg. Onda dodajte orahe pomešane sa brašnom. Lagano umešajte. Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Urolajte koru sve sa pek-papirom.Žumanca umutite sa šećerom, pa ih stavite da se kuvaju na pari, oko 15 minuta. Dodajte čokoladu i mešajte sve dok se ne otopi. Pustite fil da se prohladi. Zatim sjedinite fil sa umućenim margarinom. Nafilujte koru, pa urolajte sa kraće strane. Ostavite preko noći, pa prelijte čokoladnom glazurom. Onda zagrejte slatku pavlaku, pa umešajte čokoladu i otopite. Rolat prelijte glazurom, pa dekorišite po izboru.
Možda vas zanima:
MIRISNI ROLAT SA CIMETOM I BUNDEVOM Zbog njega se krši svaka dijeta
Kremast i sladak, i dupla mera je malo.
TIRAMISU ROLAT SA CIMETOM Može i dete da ga napravi, a tera vodu na usta
Savršen spoj ukusa kafe i cimeta, bićete oduševljeni.
ROLAT SA BUNDEVOM ZA NAJLEPŠU SLAVU Pravi se maltene sam, a nikad kremastiji
Smaže se u trenu, a uspeva i početnicima.
STARINSKI ROLAT SA DŽEMOM BUDI NOSTALGIJU Isti kao onaj bakin, mekan i mirisan
Najbolje služite uz čaj ili šoljicu kafe.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)