IŠLERI Austrijski kolačići savršeni za sve svečane prilike, a bude nostalgiju na bakinu kuhinju
Super idu uz kafu ili čaj.

Potrebno je:
Za testo
- 180 g putera
- 100 g šećera u prahu
- 100 g pečenog mlevenog lešnika
- 200 g brašna
- džem od kajsija
Za glazuru:
- 250 g šećera u prahu
- 100 g čokolade za kuvanje
- pola čaše vode
- kašika putera
Priprema
Zamesite testo od svih sastojaka i ostavite pola sata da odstoji u frižideru. Razvijte ga do debljine od 0,5 cm, izvadite pogačice modlom i pecite na podmazanom plehu na 180 stepeni da blago porumene. Džemom spajajte po dve i svaku umačite u glazuru od čokolade. Za glazuru ušpinujte šećer s vodom, sklonite s vatre, dodajte rendanu čokoladu i puter, pa mutite dok se ne ohladi.
Možda vas zanima:

ČOKO MOKO ROLAT Kremasti desert oboriće s nogu sve koji ga budu probali, nema mu ravnog
Pravi se lako, a pojede brzo.

VALJUŠCI SA MAKOM Bude nostalgiju na dane detinjstva, a gotovi očas posla
Desert ukusa koji se pamti.

OBLANDE SA KARAMEL FILOM Nekada su sve domaćice pravile ovaj slatkiš, budi nostalgiju od prvog zalogaja
Mekane i slatke, prste da poližete.

ČOKOLADNI MUS Gotov za pola minuta, a nikad kremastiji i slađi, poćiće vam voda na usta
Neodoljivi desert za sve prilike.

VANILICE Po jednostavnom, baka Draginom receptu starom 50 godina, nema im ravnih
Savršene za svečanu i slavsku trpezu, prste da poližete.

ČOKOLADNI MAFINI Savršeni za iznenadne goste, a uspevaju i početnicima, prste da poližete
Sočni i mekani, za prave ljubitelje čokolade.

ŠUMSKA VOĆNA TORTA Lagana i osvežavajuća poslastica koja pomera granice dobrog ukusa
Sočna i ukusna, uzećete parče više.

JAFA TORTA Poslastica koja će vas osvežiti u trenu, kremasta i raskošna
Savršena za sve svečane prilike i slavsku trpezu.

LENJI KOLAČ SA ČOKOLADOM KADA NEMATE VREMENA ZA PRIPREMU Jednostvan desert božanstvenog ukusa
Topi se u ustima, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)