ČIZKEJK Donosimo vam originalan američki recept, biće kremast i sočan
Uspeva svima, a osvaja ukusom.
Potrebno je:
Za koru:
- 300 g mlevenog keksa
- 5 kašika mleka
- 80 g margarina ili putera
Za kremasti, beli fil:
- 450 g sirnog namaza
- 1 kesica krem fiksa
- 2 vanilin šećera
- 1 kesica želatina
- 500 ml slatke pavlake
- 220 g šećera u prahu
Za voćni fil:
- 500 g voća (jagode, višnje, maline)
- 100 ml vode
- 1 kesica želatina
- 50 ml vode
- 4 kašike šećera
Priprema:
Voće kuvajte 10 minuta sa vodom i šećerom. Pomešajte kesicu želatina sa 50 ml vode. Onda ga otopite na blagoj vatri, pa pomešajte sa voćem. Pustite da se prohladi.Umutite margarin sa mlekom i mlevenim keksom. Izllijte smesu u kalup, pa stavite u frižider. Zasebno umutite slatku pavlaku, pa dodajte krem fiks. Onda umešajte sirni namaz, vanilin šećer i šećer u prahu. Želatin otopite u 50 ml vode, pa ostavite da nabubri 10 minuta. Kuvajte želatin na tihoj vatri. Prethodno napravljenu smesu dodajte otopljen želatin, pa dobro umutite. Zatim, izvadite biskvit iz frižidera, pa dodajte kremasti fil, pa preko voćni fil. Ostavite tortu dva sata da se ohladi u frižideru.
Možda vas zanima:
ČIZKEJK Neodoljivi kolač po originalnom receptu, a savršeno se slaže sa šoljom kafe
Fenomenalni desert neodoljivog ukusa, u savršenom spoju sa keksom, voćem i kajmakom.
AKO VOLITE DUBAI ČOKOLADU OVAJ ČIZKEJK ĆETE OBOŽAVATI Recept koji žele sve domaćice, za desert mekan kao pamuk
Jednom kada budete probali, pravićete stalno.
BASKIJSKI ČIZKEJK Španski desert nastao učeničkom greškom, a nema ko će ostati na jednom parčetu
Čuveni čizkejk je nastao kada je učenik u baru slučajno kolač stavio u pogrešnu rernu, nakon čega je kolač spolja zagoreo, a iznutra je ostao kremast.
ČIZKEJK SA MAKOM Klasik bez mane, na drugačliji način, sa merama na "šolje"
Kremast i osvežavajuć, najbolje odmah stavite duplu meru.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)