NAJLEPŠA MRVIČASTA ČOKO PITA Poslastica za najveće ljubitelje čokolade, poćiće vam voda na usta
Svaki zalogaj je raj za nepca.
Potrebno je:
- 300 g brašna
- 150 g omekšalog maslaca na sobnoj temperaturi
- 4 kašike šećera
- prstohvat soli
- na vrh noža praška za pecivo
- 1 vanilin šećer
- 1 jaje
Za nadev:
- 1/2 l mleka
- 2 pudinga od čokolade
- 70 g čokolade sa visokim procentom kakaoa
- 7 kašika šećera
- 80 g maslaca
- 5 punih kašika lešnika
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno,vanilin šećer,prašak za pecivo,šećer,prstohvat soli,maslac i jaje. Od navedenih sastojaka umesite glatko tijesto. Onda ga umotajte u providnu foliju i ostavite u frižideru. Malo mleka pomešajte sa pudingom i šećerom, a ostatak mleka stavite da proključa. Zakuvajte puding, pa dodajte mešavinu i polomljenu čokoladu. Kuvajte sve dok se ne zgusne. Zatim, skinite sa šporeta i umešajte vruć maslac. Promešajte dobro i pustite da se prohladi. Iseckajte sitno lešnike. Podelite testo na dva dela. Jedan deo rastanjite pa preko nanesite čokoladni nadev i pospite delom lešnika. Izrendajte deo testa, pa završite ostatkom lešnika i rendanim testom.Pecite pitu 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Gotovu pitu pospite šećerom u prahu.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)