NAJLEPŠA MRVIČASTA ČOKO PITA Poslastica za najveće ljubitelje čokolade, poćiće vam voda na usta
Svaki zalogaj je raj za nepca.

Potrebno je:
- 300 g brašna
- 150 g omekšalog maslaca na sobnoj temperaturi
- 4 kašike šećera
- prstohvat soli
- na vrh noža praška za pecivo
- 1 vanilin šećer
- 1 jaje
Za nadev:
- 1/2 l mleka
- 2 pudinga od čokolade
- 70 g čokolade sa visokim procentom kakaoa
- 7 kašika šećera
- 80 g maslaca
- 5 punih kašika lešnika
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno,vanilin šećer,prašak za pecivo,šećer,prstohvat soli,maslac i jaje. Od navedenih sastojaka umesite glatko tijesto. Onda ga umotajte u providnu foliju i ostavite u frižideru. Malo mleka pomešajte sa pudingom i šećerom, a ostatak mleka stavite da proključa. Zakuvajte puding, pa dodajte mešavinu i polomljenu čokoladu. Kuvajte sve dok se ne zgusne. Zatim, skinite sa šporeta i umešajte vruć maslac. Promešajte dobro i pustite da se prohladi. Iseckajte sitno lešnike. Podelite testo na dva dela. Jedan deo rastanjite pa preko nanesite čokoladni nadev i pospite delom lešnika. Izrendajte deo testa, pa završite ostatkom lešnika i rendanim testom.Pecite pitu 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Gotovu pitu pospite šećerom u prahu.

VANILICE Po jednostavnom, baka Draginom receptu starom 50 godina, nema im ravnih
Savršene za svečanu i slavsku trpezu, prste da poližete.

ČOKOLADNI MAFINI Savršeni za iznenadne goste, a uspevaju i početnicima, prste da poližete
Sočni i mekani, za prave ljubitelje čokolade.

ŠUMSKA VOĆNA TORTA Lagana i osvežavajuća poslastica koja pomera granice dobrog ukusa
Sočna i ukusna, uzećete parče više.

JAFA TORTA Poslastica koja će vas osvežiti u trenu, kremasta i raskošna
Savršena za sve svečane prilike i slavsku trpezu.

LENJI KOLAČ SA ČOKOLADOM KADA NEMATE VREMENA ZA PRIPREMU Jednostvan desert božanstvenog ukusa
Topi se u ustima, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)