NAJLEPŠA MRVIČASTA ČOKO PITA Poslastica za najveće ljubitelje čokolade, poćiće vam voda na usta

Ivana Pavlović

11:00

Slatki kutak 0

Svaki zalogaj je raj za nepca.

mrvičasta čoko pita
Printscreen

Potrebno je:

  • 300 g brašna
  • 150 g omekšalog maslaca na sobnoj temperaturi
  • 4 kašike šećera
  • prstohvat soli
  • na vrh noža praška za pecivo
  • 1 vanilin šećer
  • 1 jaje

Za nadev:

  • 1/2 l mleka
  • 2 pudinga od čokolade
  • 70 g čokolade sa visokim procentom kakaoa
  • 7 kašika šećera
  • 80 g maslaca
  • 5 punih kašika lešnika

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno,vanilin šećer,prašak za pecivo,šećer,prstohvat soli,maslac i jaje. Od navedenih sastojaka umesite glatko tijesto. Onda ga umotajte u providnu foliju i ostavite u frižideru. Malo mleka pomešajte sa pudingom i šećerom, a ostatak mleka stavite da proključa. Zakuvajte puding, pa dodajte mešavinu i polomljenu čokoladu. Kuvajte sve dok se ne zgusne. Zatim, skinite sa šporeta i umešajte vruć maslac. Promešajte dobro i pustite da se prohladi. Iseckajte sitno lešnike. Podelite testo na dva dela. Jedan deo rastanjite pa preko nanesite čokoladni nadev i pospite delom lešnika. Izrendajte deo testa, pa završite ostatkom lešnika i rendanim testom.Pecite pitu 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Gotovu pitu pospite šećerom u prahu.

 

Komentari (0)

Loading