POSNA KAPRI TORTA Brza, nepečena poslastica koja pomera granice dobrog ukusa, za prave sladokusce
Uzećete parče više.
Potrebno je:
- oko 800 g keksa
- 300 g čokolade za kuvanje
- 6 kašika ulja
Fil I:
- 1l soka od pomorandže
- 3 pudinga od vanile
- 3 kašike šećera
- 200 g margarina
- 100 g šećera u prahu
Fil II:
- 300 g jagoda
- 400 ml vode
- 2 pudinga sa ukusom jagode
- 8 kašika šećera
- 50 g margarina
Priprema:
Puding razmutite sa šećerom i 200 ml soka, a ostatak stavite da provri. Onda zakuvajte puding kad provri, pa mešajte dok se ne zgusne. Skinite sa vatre, pa prekrijte folijom i pustite da se ohladi. Pomešajte jagode sa šečerom i vodom, pa stavite da provri. Ispasirajte, pa ostavite da vri još nekoliko minuta, uz povremeno mešanje. Puding razmutite sa ostatkom šećera i 200 ml vode, pa zakuvajte sa kašom od jagoda. Kada se zgusne umešajte 50 g margarina, pa mešajte dok se ne otopi i skinite sa vatre. Čokoladu otopite sa uljem, pa izmešajte. Poređajte prvi red keksa, pa premažite čokoladom i ostavite da se stegne. Umutite penasto margarin sa šećerom u prahu, pa dodajte prohlađen puding i dobro umutite. Nanesite fil ood jagode, pa od voća, po poređajte keks i premažite čokoladom. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Dekorišite tortu biljnim šlagom.
Možda vas zanima:
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
BRZA TORTA SA MALINAMA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
LENINA TORTA SA KAFOM Kremasta i neodoljiva, a nema paljenja šporeta
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
SLADOLED TORTA OD 3 SASTOJKA I ledi i sladi u isto vreme, a gotova za 5 minuta
Kremasta i osvežavajuća, za sve prilike.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)