POSNA KAPRI TORTA Brza, nepečena poslastica koja pomera granice dobrog ukusa, za prave sladokusce

Ivana Pavlović

15:00

Slatki kutak 0

Uzećete parče više.

posna kapri torta
Shutterstock

Potrebno je:

  • oko 800 g keksa
  • 300 g čokolade za kuvanje
  • 6 kašika ulja

Fil I: 

  • 1l soka od pomorandže
  • 3 pudinga od vanile
  • 3 kašike šećera
  • 200 g margarina
  • 100 g šećera u prahu

Fil II:

  • 300 g jagoda
  • 400 ml vode
  • 2 pudinga sa ukusom jagode
  • 8 kašika šećera
  • 50 g margarina

Priprema:

Puding razmutite sa šećerom i 200 ml soka, a ostatak stavite da provri. Onda zakuvajte puding kad provri, pa mešajte dok se ne zgusne. Skinite sa vatre, pa prekrijte folijom i pustite da se ohladi. Pomešajte jagode sa šečerom i vodom, pa stavite da provri. Ispasirajte, pa ostavite da vri još nekoliko minuta, uz povremeno mešanje. Puding razmutite sa ostatkom šećera i 200 ml vode, pa zakuvajte sa kašom od jagoda. Kada se zgusne umešajte  50 g margarina, pa mešajte dok se ne otopi i skinite sa vatre. Čokoladu otopite sa uljem, pa izmešajte. Poređajte prvi red keksa, pa premažite čokoladom i ostavite da se stegne. Umutite penasto margarin sa šećerom u prahu, pa dodajte prohlađen puding i dobro umutite. Nanesite fil ood jagode, pa od voća, po poređajte keks i premažite čokoladom. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Dekorišite tortu biljnim šlagom.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading